Loxone opent de eerste echte Smart Home demowoning in de Benelux

Een comfortabele, levensbestendige en energie-efficiënte woning zonder enige inspanning van jouw kant, ideaal toch? Dit is niet langer toekomstmuziek, Loxone zet dit vandaag al om in realiteit. Een thuis die automatisch honderden handelingen per dag overneemt van haar bewoners, dát is een echte Smart Home. Zo krijg je meer tijd vrij voor de belangrijke dingen in het leven! Beleef het nu zélf in de eerste echte Smart Home demowoning van de Benelux.

“De visie ‘autopilot living’ is moeilijk in woorden uit te drukken. Je moet het zien om te geloven. Veel mensen denken dat slimme woningen met een doorgedreven automatisering toekomstmuziek zijn. Toch slaagt Loxone er in om deze nu al te realiseren,” zegt Daniël Van Dessel, CEO Loxone Benelux.

Om de mogelijkheden te demonstreren, opende Loxone Benelux recent de eerste Smart Home demowoning in de Benelux. In hartje Nijlen werd een appartement volledig ingericht volgens de visie van Loxone. Dat wil zeggen: een intelligente automatisatie van verlichting, verwarming, zonwering, audio, ventilatie, alarm, toegangscontrole en meer.

Uniek aan deze visie is de synergie tussen componenten. Die zorgt voor meer comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Loxone speelt hiermee in op twee belangrijke actuele thema’s: energiezuinig en levensbestendig wonen.

Loxone is vandaag de dag de enige speler op de markt die een verregaand samenspel creëert tussen het binnen- en buitenklimaat. Een intelligente samenwerking tussen de verwarming en de zonwering garandeert een koele woning tijdens hete zomerdagen en lagere stookkosten in de winter.

Oplossingen bieden voor levenslang en levensbestendig wonen is ook een doel. Iedereen wenst zo lang mogelijk thuis te blijven en de stap naar een woonzorgcentrum uit te stellen. Loxone zorgt hiervoor door meer dan 50.000 handelingen per jaar te automatiseren. Bovendien groeit een Loxone Smart Home mee met haar bewoners.

Loxone is marktleider in Europa voor allround Smart Home oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 2009 en telt ondertussen 260 medewerkers. Gemiddeld gaat er wereldwijd om de 30 minuten één Smart Home live. Hiermee is Loxone de snelst groeiende onderneming in de Smart Home sector.

Bron: Belga