Allego opent in Mechelen eerste slimme laadpleinen van België voor elektrische auto’s

Vastgoedvennootschap Intervest opent vandaag in samenwerking met Allego zijn eerste twee slimme laadpleinen. De laadpleinen, ChargingPlaza’s van Allego, zijn geplaatst bij de kantoorpanden van Intervest in Mechelen en bieden plek voor 34 elektrische auto’s. Daarnaast zijn er ook nog zes extra losse laadpunten gerealiseerd. Met de opening van deze laadpleinen, die de beschikbare energie slim verdelen over het aantal auto’s, maakt Intervest zich klaar voor de e-rijder van nu en de groei aan e-rijders in de toekomst. Naast deze laadpleinen in Mechelen komen er in de nabije toekomst nog vier andere ChargingPlaza’s in onder meer Brussel en Antwerpen.

Met de opening van de laadpleinen komen beide partijen tegemoet aan de groeiende laadbehoefte in Mechelen. Het eerste ChargingPlaza is geplaatst in de ondergrondse parkeergarage bij de kantoorpanden van Intervest en bevat 22 laadpunten. Deze parkeerplaatsen zijn te huur voor bedrijven die gevestigd zijn in de panden. Het tweede ChargingPlaza biedt in totaal twaalf laadpunten (acht binnen en vier buiten). Intervest is een vastgoedvennootschap actief op de kantorenmarkt en in de logistieke markt en positioneert zich niet alleen als een verhuurder van louter vierkante meters. Zij zorgt ook voor een brede waaier aan diensten en voorzieningen waaronder turn-key solutions, ruimte voor startups en co-working en nu ook laadvoorzieningen voor de e-rijder.

“Het aantal e-rijders neemt toe en daarmee ook de behoefte van bedrijven om laadfaciliteiten aan klanten en werknemers te kunnen aanbieden”, zegt Jean-Paul Sols, CEO bij Intervest. “Wij vinden het belangrijk om bij het verhuren van onze panden ook de benodigde faciliteiten aan te bieden die slim gebruik maken van de bestaande energievoorziening. Bovendien kunnen we hiermee de verdere groei van elektrisch rijden stimuleren. Wij zijn verheugd met de nu al enorme belangstelling op deze locatie. Vrijwel alle parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage met laadpunt zijn al voor de oplevering verhuurd.”

Slim gebruik van beschikbare capaciteit biedt kostenbesparing

De ChargingPlaza oplossing van Allego biedt bedrijven de mogelijkheid op grote schaal laadfaciliteiten aan te bieden aan hun medewerkers, klanten en bezoekers. het laadplein is een slim centraal systeem dat de stroomvoorziening naar alle beschikbare punten regelt. Waar losse laadpalen altijd op vol vermogen laden en kostbaar zijn, stelt het ChargingPlaza de stroomtoevoer af op de real-time laadbehoefte van de e-rijder en de eigenschappen van de auto. Hierdoor kan met eenzelfde stroomcapaciteit een veelvoud aan laadpunten gefaciliteerd worden. Uitbreiding van het ChargingPlaza is eenvoudig en tegen relatief lage kosten te bewerkstelligen.

“We feliciteren Intervest met haar keuze voor de schaalbare ChargingPlaza’s. Een oplossing die eenvoudig mee kan groeien met het toenemend aantal elektrische voertuigen bij haar huurders”, zegt Steven Colla, Business Development Manager bij Allego. “Met deze keuze anticipeert Intervest als eerste organisatie in België slim op de versnelde groei van elektrisch vervoer die in Vlaanderen en België plaatsvindt. Als Allego blijven we ons inzetten om samen met lokale bedrijven passende, open en toegankelijke laadoplossingen te ontwikkelen zodat elke elektrische rijder een perfecte laadervaring heeft.”

Bron: Allego