Twee nieuwe winkelketens vestigen zich in Limburg (vanHaren, Medi-Market)


Medi-Market, distributeur van parafarmaceutische producten, en de Nederlandse schoenenketen vanHaren gaan zich vestigen op de Hasseltweg in Genk. Beide bedrijven doen dat in een nieuwbouw. Samen zijn ze goed voor bijna twintig nieuwe arbeidsplaatsen. Stad Genk heeft nog tevergeefs geprobeerd om vanHaren naar het centrum te lokken.

Medi-Market is van oorsprong een Vlaams bedrijf met inmiddels vijftien verkooppunten in België en Luxemburg. Daar komt nu ook eentje in Limburg bij. “We zijn blij met de komst van Medi-Market”, zegt schepen van Economie Lotte Trippaers (CD&V). Op het vlak van tewerkstelling is dat toch een mooie zaak. Er worden negen voltijdse arbeidskrachten aangeworven en vijf deeltijdse.”

Ook de Nederlandse schoenenreus vanHaren ziet een plekje aan de drukke Hasseltweg wel zitten.
Het gebouw is al bijna klaar. Bij vanHaren zullen drie voltijdse mensen worden aangeworven.

Het Genkse stadsbestuur heeft nog geprobeerd om de schoenenwinkel naar de binnenstad te lokken. “dat wilden ze niet”, aldus burgemeester Wim Dries. “Het was de Hasseltweg of niets. Het is moeilijk hen te weigeren als daar bijvoorbeeld al een Torfs ligt.”

Bron: madeinlimburg

 

RELEVANT VOOR U :

Kom ook naar het event Winkellocatiemarkt België 2018!

Winkellocatiemarkt België, 1 maart in Brugge

Met in het programma:

SHOPPEN | vanHaren schoenen

De Nederlandse schoenenretailer vanHaren ziet kansen in België. De keten wil de komende jaren gezond groeien. De eerste vestigingen in Aalst, Bredene, Brugge en Turnhout zijn inmiddels geopend. Hasselt en Leuven volgen. Verder wil vanHaren in België een omnichannel speler zijn. De Belgische webshop is inmiddels online. Manager vastgoed Frank van Sebille presenteert u de formule, visie en expansieplannen. Bekijk het programma en schrijf u nog snel in!