Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

Geen kleding of schoenen

Het retailpark is onderdeel van een zopas goedgekeurd groter herontwikkelingsplan waardoor negen bestaande winkels moeten verhuizen van de Guido Gezellelaan en het Rode Kruisplein. Zij krijgen een locatie in het nieuwe project in de lus van de N16 naar de R6, vlakbij de afrit Mechelen-Noord op de E19. JBCVandenborrePro DuoLeen BakkerBlokkerAS Adventure en Babydump hebben daarover al een overeenkomst met de projectontwikkelaar. Ook Decathlon en een supermarktketen tonen interesse. De winkels op de voormalige Carrefoursite vlakbij komen eveneens in aanmerking, maar zij worden niet verplicht om te verhuizen.

De stad Mechelen en projectontwikkelaar Mitiska hebben voor dit project een vernieuwd handelsvestigingsconvenant gesloten, dat ervoor moet zorgen dat de handelsactiviteit in de binnenstad niet lijdt onder het nieuwe winkelcentrum. Kleding- en schoenwinkels zijn op de site niet toegelaten, met uitzondering van de retailers die moeten verhuizen. Er komt maximaal één horecavestiging.

Lees verder op RetailDetail