CityCubes vult in Brasschaat leegstaande handelspanden in

CityCubes, het brand activation bureau uit Antwerpen dat zich specialiseert in pop-up activaties, is aangezocht door het gemeentebestuur van Brasschaat om op zoek te gaan naar tijdelijke invullingen voor leegstaande panden op de Bredabaan, de lokale winkelstraat.

Dieter Veulemans, partner CityCubes: “Het project in samenwerking met de gemeente Brasschaat is een super voorbeeld van hoe pop-ups voor extra diversiteit en ervaringen kunnen zorgen in een winkelkern en op lange termijn kunnen bijdragen aan het tegengaan van de lange termijn leegstand.”

Tijdelijke invulling met oog op permanente vestiging

Het gemeentebestuur van Brasschaat merkte de voorbije 18 maanden al wel een daling in het aantal leegstaande winkels, maar met deze bijzondere opdracht is het aan CityCubes om sneller een oplossing te bieden aan leegstaande panden en meer ‘beleving’ voor consumenten te creëren in de winkelstraat.
Het brand activation bureau bracht al verscheidene succesvolle pop-ups op high-traffic locaties zoals de Antwerpse Meir en Groenplaats, de Leuvense Bondgenotenlaan, de Brusselse Nieuwstraat en Anspachlaan, en de Veldstraat in Gent, …

In een eerste fase moet CityCubes vooral eigenaars van leegstaande panden op de Bredabaan zover krijgen dat ze die tijdelijk zullen verhuren als pop-upwinkels.
“We willen zoveel mogelijk pop-ups zien op de Bredabaan. Misschien krijgen de huurders van die pop-ups nadien de smaak te pakken en willen ze blijven”, zegt economieschepen Philip Cools aan onze collega’s van GvA.
De pop-ups mogen nochtans geen extra concurrentie vormen voor de reeds aanwezige handelaars. “De pop-ups moeten een aanvulling vormen op het bestaande aanbod. Dat zal natuurlijk niet makkelijk zijn, maar het is zeker de uitdaging waard”, zegt Dieter Veulemans.

Full service 

Elk bedrijf dat op zoek is naar een tijdelijke ruimte, kan bij CityCubes terecht en kiezen uit een grote databank met beschikbare panden. CityCubes beschikt over verschillende eigen panden en werkt nauw samen met de immo-sector. De vergunningen en alle noodzakelijke aanvragen neemt CityCubes ook voor zijn rekening. Om voor de pop-ups een aantrekkelijke inrichting op maat uit te werken staan de in-house architecten en retail-experten van CityCubes paraat.

Bron: madeinantwerpen