“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken.

Vooral horeca

Nog vóór de zomer verhuist Standaard Boekhandel naar de voetgangerszone die momenteel aangelegd wordt op de Anspachlaan in het Brusselse stadscentrum. De boekenketen neemt er haar intrek in het handelspand waar tot voor kort meubel- en decoratieketen Maisons du Monde gevestigd was en dat met een winkeloppervlakte van 1.000 m² heel wat meer ruimte biedt dan op de vorige locatie aan het Muntplein.

Ook Burger King maakte eerder al bekend een filiaal te zullen openen in dezelfde omgeving, die door de heraanleg sterk opgewaardeerd wordt en naar verwachting nog andere retailers zal aantrekken. Volgens marketingexpert Gino Van Ossel zullen dat vooral horecaketens als Exki of Le Pain Quotidien zijn: “Er zijn al heel wat winkels in de nabijgelegen Nieuwstraat, de Mint en de Dansaertstraat.”

Gentrificatie van grote ketens

De Stad Brussel mikt evenwel vooral op kwaliteitsvolle buurtwinkels als huurders van de panden die zij via Grondregie in eigendom heeft. “Nieuwe horecazaken zullen hun intrek moeten nemen in bestaande horecapanden,” stelt de Brusselse schepen van Handel, Marion Lemesre: “De beschikbare panden willen we trouwens vooral toewijzen aan handelszaken die inzetten op ‘familieshopping’.”

Lees verder op RetailDetail