Redevco wil bioscoop bouwen op site van Ikea

Redevco wil op de voormalige site van Ikea in Ternat een bioscoop bouwen. Maar in de gemeente wordt afwijzend gereageerd op de uitbreidingsplannen voor het retailpark. Vooral het bioscoopcomplex stuit op protest. Dat bleek tijdens een infovergadering van bouwheer Redevco.

Redevco wil een deel van de originele plannen voor de site herzien. De projectontwikkelaar wilde oorspronkelijk alleen een shoppingcenter met restaurant bouwen op de plaats van de vroegere vestiging van Ikea. Maar in een aanvullende vergunningsaanvraag werd ook gewag gemaakt van een bioscoopcomplex met elf zalen.

Volgens Kristof Restiau, directeur van Redevco, is dat complex voor Ternat een unieke kans om een moderne bioscoop op het grondgebied te hebben. De bouw van een nieuw complex met elf zalen is goed voor 2.400 zitjes.

De buurtbewoners vrezen vooral een toename van de verkeersproblemen op de Assesteenweg. Dat drukke traject is bijzonder filegevoelig. Het protest wordt zichtbaar met een groot spandoek op de rotonde aan de industriezone. Dat is de toegangsweg tot het shoppingcenter.

Andere functies waren al opgenomen in de oorspronkelijke plannen voor het retailpark.

Bron: madeinvlaamsbrabant