De werken op de werf van Turnova zijn in volle gang! Het nog in aanbouw zijnde hotel Corsendonk in Turnova is gekozen als unieke eventlocatie voor het evenement Provincie Antwerpen Vastgoed 2018 op 8 mei 2018 (georganiseerd door SPRYG Real Estate Academy). Het project Turnova is bijzonder door een unieke samenwerking tussen publiek en privaat. Bovenal is Turnova “beleven”. Winkelen, wonen, shoppen, cultuur opsnuiven, gezellig tafelen … In Turnova is het straks allemaal mogelijk. De tientallen winkels, cafés en restaurants maar onder andere ook de nieuwe Stedelijke Academie maken van dit stukje Turnhout een absolute trekpleister.

De werken op de werf zijn in volle gang:

 

Turnova, een succesvolle samenwerking tussen publiek en privaat

Stad Turnhout en Armada Projectontwikkeling werken samen om van Turnova een harmonieus nieuw stukje stad te maken. Hiervoor hebben ze een Publiek-Private Samenwerking (PPS) afgesloten. Het Vlaamse stadsvernieuwingsfonds kende het project een subsidie van 3,2 miljoen euro toe, mede te danken aan de goede samenwerking tussen beide partijen en de kwaliteit van het project.

Van niemandsland naar bruisend nieuw stadsdeel

Na het vertrek van de Brepolsdrukkerij in 1974 bleef er 3 hectare niemandsland achter in het bouwblok aan de Grote Markt. De gebouwen verloederden en verschillende pogingen het stadsgedeelte nieuw leven in te blazen, mislukten. In 2004 besloot Stad Turnhout om zelf ideeën te ontwikkelen voor de site. Ze vonden een partner in Heeren Group en samen maakten ze een masterplan op. Turnova was geboren.

Turnova wordt een bruisend nieuw stadsdeel in hartje Turnhout. Een aanvullend winkelaanbod, een viersterrenhotel, de nieuwe stedelijke academie, honderden wooneenheden en een ondergrondse parking geven samen met de gezellige cafés, restaurants en terrasjes een nieuwe dimensie aan het stadscentrum. Tegelijk sluit het naadloos aan op het historische centrum van Turnhout. Oud en nieuw met elkaar verzoenen, dát is de bedoeling van Turnova.

Bereikbaar en duurzaam

De 200.000 Kempenaars die nu al voor hun periodieke inkopen naar Turnhout komen, hebben alle kansen om de gepaste duurzame vervoerswijze te kiezen.
Bijna 20.000 mensen wonen binnen wandelafstand van het Turnova-project. Het hele winkelgebied in het stadshart bereik je in een kwartiertje stappen.
In Turnova komen meer dan 500 publieke fietsenstallingen, waarvan een flink deel wordt bewaakt. Turnhoutenaars fietsen veel, heel de stadsregio met 80.000 inwoners bevindt zich binnen fietsafstand. Voor de ongeveer 600 nieuwe bewoners zijn er evenveel private fietsstallingen voorzien.

Op de Grote Markt passeren alle 18 buslijnen uit heel de regio. Van de Zuiderkempen tot Tilburg kan iedereen zich met de bus tot aan de voordeur van Turnova laten rijden. Het NMBS-station bevindt zich op wandelafstand.
De ondergrondse parking Turnova (met 350 parkeerplaatsen) biedt een gepast parkeeraanbod aan de oostkant van de Grote Markt. Ook de andere centrumparkings liggen op wandelafstand van Turnova. Bovendien zorgt het ingenieus parkeersysteem ervoor dat bezoekers vanuit de invalswegen rechtstreeks naar het project worden geleid.

Ondergrondse parking ook voor fietsen

Turnova is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: 30 buslijnen passeren er. Wie met de fiets komt, kan zijn fiets stallen in het ondergrondse fietshuis. Komt u met de auto? Dan kan u ondergronds parkeren. De centraal gelegen roltrappen brengen u meteen in het winkelcentrum. Een aparte kiss-and-ridezone zorgt ervoor dat u iemand vlot kan afzetten en ophalen zonder slagbomen tegen te komen. Bijvoorbeeld kinderen die les gaan volgen in de academie of het Heilig Graf een kusje geven en doorrijden. Dankzij de ondergrondse laad- en loszone ondervinden bewoners bovendien weinig hinder van de bevoorrading van de winkels.

De parking heeft twee toegangshellingen: in de Otterstraat en de Baron Frans du Fourstraat. U kunt dus zowel via de Steenweg op Mol als via de Graatakker en de Grote Markt naar de parking rijden. Wegrijden gebeurt altijd via de Patersstraat en zo naar de Stadsring. Turnova wordt dus een handige parking aan de oostkant van het stadscentrum, zeker voor wie vanuit Nederland, Mol of Geel naar Turnhout komt.

Duurzame energie op Turnova
KWO INSTALLATIE

Ook op Turnova zorgen we voor duurzame energie. Zo zijn de winkels, het hotel en de toren aangesloten op een KWO-installatie. Al gehoord van ondiepe geothermie? Met een woordje uitleg bent u helemaal mee. Door het diverse aanbod aan winkels en appartementen in Turnova is een koude-warmte opslag (KWO) de meest geschikte duurzame technologie voor Turnova. Maar hoe werkt het systeem nu eigenlijk? Er wordt grondwater opgepompt via kunstmatig geboorde bronnen. In de warmtewisselaar geeft het water grondwarmte af in de winter en wordt in de zomer de opgeslagen winterkoude onttrokken.

Het grondwater loopt niet weg in de riolering maar wordt na thermisch gebruik door middel van de pompen terug in de grond geïnjecteerd, in dezelfde waterlaag.

Het grondwaterpeil verandert dus niet. Op deze manier kunnen het hotel, de winkels en de appartementen in de toren op een duurzame manier verwarmt en gekoeld worden.

Winkelen in Turnova bij meer dan 40 winkels

In Turnova kan je terecht in meer dan 40 winkels. Na het werk nog even in de supermarkt binnenspringen of een namiddag kuieren tussen de nieuwe winkels? In Turnova kan het allemaal. Bovendien zorgen de gezellige cafés, restaurants en terrasjes in de buurt voor een leuke rustpauze. Afsluiten kan je boven op de Turnova-toren met uitzicht tot Tilburg, Antwerpen en de Zuiderkempen.

Wonen tussen de wolken in Turnova

Wonen in Turnova, het heeft heel wat voordelen. Eerst en vooral zijn er woningen voor elk budget. Een belevingsrijke buurt met open ruimte, gemakkelijk ondergronds parkeren en alles wat de stad te bieden heeft op wandel- en fietsafstand. De publieke ruimte in Turnova is autovrij, kindvriendelijk en drempelvrij. Het Dessauerplein biedt groen en speelruimte. De woningen rond het Academieplein hebben grote zonnige buitenruimten. Rond het P.J. Brepolsplein zorgen een 40-tal grote en kleine winkels voor heel wat shopplezier dichtbij huis. Na het werk nog even snel binnenspringen in de supermarkt? Geen enkel probleem. Ook aan ontspanningsmogelijkheden is er geen gebrek. De gezellige cafés en restaurants schenken de nodige ontspanning na een drukke werkdag. Wonen in Turnova, dat is profiteren van de nabijheid van de stad en toch genieten van je privacy en de aangename buitenruimten.

Turnova Toren
WONEN TUSSEN DE WOLKEN
PRIJZEN VANAF € 151.875

De TURNOVA TOREN in cijfers:

  • hoogte gebouw: 72 meter
  • vloeroppervlakte per verdieping: 665m2
  • 48 appartementen
  • 52 ondergrondse parkeerplaatsen en kelders
  • 3 liften
  • appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers
  • bewoonbare oppervlakten vanaf 64m2 tot 242m2 (mogelijkheid tot samenvoegen van units)
  • terrassen vanaf 7m2 tot 125m2
  • KWO-installatie (koude-warmte opslag)

BEKIJK HET AANBOD

Beleven in Turnova

Winkelen, cultuur opsnuiven, gezellig tafelen en ja, zelfs wonen. In Turnova is het allemaal mogelijk. De tientallen winkels, cafés en restaurants maar onder andere ook de nieuwe Stedelijke Academie maken van dit stukje Turnhout een absolute trekpleister. De kunstencampus opende op 1 september 2017 zijn deuren. Ondertussen biedt dit gebouw onderdak aan zo’n 3000 leerlingen. Wandel hier virtueel door de kunstencampus (klik door) !

Turnova biedt voor elk wat wils. En ook in de nabije omgeving zal je je geen seconde vervelen. De nieuwe stadspleinen en doorgangen van Turnova sluiten naadloos aan op het historische stadscentrum van Turnhout, gezellig wandelen langs winkels en pleintjes. Een groen speelplein geeft ruimte aan de kinderen. Boven op de Turnova-toren is het dakterras en restaurant waar je uitzicht hebt op heel de regio, van de Antwerpse en Tilburgse torens tot de windmolens van de Zuiderkempen.

Dessauer Kwartier
DE GROENE HOEK VAN TURNOVA

Het Dessauer Kwartier ligt tussen de academie en het Akkerpad. Hier zal u geen winkels vinden, maar wel een groen speelplein voor de hele buurt. Onder het speelterrein ligt de grote los- en laadkelder van het winkelcomplex verstopt. Een grondlaag van een meter dik zorgt ervoor dat de bomen en andere planten kunnen groeien.Op de hoek van de Baron Frans du Fourstraat worden sociale woningen gebouwd die mooi aansluiten bij de gezellige buurt met arbeiderswoningen. Ook De Ark zal in de Schoolstraat sociale woningen bouwen. Benieuwd waar de naam van deze groene oase vandaan komt? Het Dessauer Kwartier dankt zijn naam aan Josephina Desauer. Na de dood van haar man, de kleinzoon van Brepols, nam zij het roer van de drukkerij over.

Academie Kwartier
EEN RUSTIEK SCHOOLERF VOOR JONG EN OUD

Sinds 2015 wordt hard gewerkt aan vier nieuwe wooneenheden en de nieuwe academie. Het kantoorgebouw dat deel uitmaakt van de academie is een beschermd monument, onder andere omwille van zijn indrukwekkende monumentale gevel. In 2017 opende de nieuwe kunstencampus zijn deuren voor bijna 3.000 leerlingen en hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in hun gloednieuwe appartement.

Toren Kwartier
HERKENNINGSPUNT VAN TURNOVA

Van zodra u de ondergrondse parking uitkomt, bevindt u zich meteen in het winkelgedeelte, met de toren als hét herkenningspunt van Turnova. Ondertussen zie je de toren vanop verschillende plaatsen in de stad boven het stadsbeeld reiken. Ook de werken aan de ondergrondse garage draaien op volle toeren.

Kursaal Kwartier
VERBINDING MET DE GROTE MARKT

Vanaf het Postgebouw loopt het nieuwe Corsendonk Hotel door tot het P.J. Brepolsplein met hotelkamers boven de winkels. De luifel aan de Kursaalpoort en de uitspringende verdieping van het hotel zorgen voor beschutting op regenachtige dagen. Turnova garandeert u dus een aangenaam bezoek ongeacht de seizoenen. De werken zijn gestart begin 2017 zodat ze eind 2018 afgerond zijn, samen met het Toren Kwartier.

Bloemen Kwartier
ROMANTISCH TURNOVA

De romantische toegangspoort tot Turnova is de laatste fase van het project. Als alles afgewerkt is, kunt u langs de cafés en restaurants het nieuwe stadsdeel bereiken.


TURNOVA IN HET ECHT BEKIJKEN?

KOM NAAR PROVINCIE ANTWERPEN VASTGOED 2018!

Hét jaarlijkse event voor real estate professionals in Provincie Antwerpen

Voor de 9e editie Provincie Antwerpen Vastgoed bent u van harte welkom op dinsdag 8 mei in Turnhout. Het event vindt plaats in de nog op te leveren hotel Corsendonk in Turnova!

Onder leiding van professor Tom Coppens krijgt u een overzicht van de regionale vastgoedgoedontwikkelingen, met aandacht voor wonen, winkelen en werken. U hoort de beleidsvisies, strategieën en toekomstplannen van Stad Antwerpen, Stad Geel en Stad Turnhout.

Last but not least sluiten we af met een bezoek aan de site van Turnova.

Start al snel. Schrijf nu nog in!

Datum: 8 mei 2018
Plaats & Locatie: Turnhout, Turnova, Antwerpen
Organisatie: SPRYG Real Estate Academy

Dit congres wordt u aangeboden door:
Provincie Antwerpen Vastgoed 2018

TURNOVA ALGEMENE INFORMATIE

Website & Contact

http://www.turnova.com/

Algemene contactgegevens

+32 14 63 95 00
e-mail: contact@turnova.be

Appartement kopen?

Hillewaere Vastgoed NV
+32 14 45 10 11
www.hillewaere.be

Winkel openen?

Group Hugo Ceusters-SCMS
Jeroen Hafkamp
info@scms-ceusters.be
www.ceusters.be
Tel: +32 3 231 88 76

CBRE – Isabelle Deswaef – Jim Bleys
Cockerillkaai 26 – 2000 Antwerpen
Tel: +32 3 248 68 60
belgium@cbre.com
www.cbre.be

Delta Data – Patrick Aerts
Jan Van Puyenbroecklaan 91 – 2900 Schoten
Tel: +32 3 640 39 02
patrick@deltadata.be
www.deltadata.be

Stad Turnhout
+32 14 44 33 11
www.turnhout.be