Sappi Lanaken kan beste investeringsproject worden

Flanders Investment & Trade (FIT) heeft 5 genomineerden bekendgemaakt voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2018. Het is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan een buitenlands bedrijf dat in Vlaanderen een belangrijke investering heeft gedaan. Papierproducent Sappi is bij de kanshebbers, dankzij de investeringen in de fabriek van Lanaken. Ook u kunt hen richting gouden medaille stemmen!

Door de prijs worden buitenlandse ondernemingen in de kijker geplaatst, wat mogelijk anderen kan inspireren om ook in deze contreien hun centen uit te geven. Dat deze investeringen broodnodig zijn voor onze economie, bewijzen de cijfers. In 2017 spendeerden buitenlandse bedrijven 2,08 miljard euro in hun Vlaamse vestigingen, goed voor 5.377 extra jobs…

Eén van de vijf genomineerden is dus het Zuid-Afrikaanse Sappi, de papier- en pulpproducent die maar liefst 140 miljoen euro investeerde in de strategische transformatie van de vestiging in Lanaken. De modernisering en uitbreiding van de productie moet zorgen voor meer duurzaamheid, efficiëntie en dus continuïteit. Er zijn tevens 140 nieuwe arbeidsplaatsen mee gemoeid.

De beslissing wordt beïnvloed door de stemmen van het grote publiek. Ook u kunt Sappi een duwtje in de rug geven door te stemmen via deze link. (Op alfabetische volgorde, het onderste bolletje van de rij…). Of het geholpen heeft, weten we op 27 februari, als Geert Bourgeois in Zaventem de winnaar bekendmaakt.

Bron: madeinlimburg