MG Real Estate en Montea ontwikkelen een nieuw gebouw voor DHL op Brucargo –Brussels Airport

Aalst, 12 februari 2015 – MG Real Estate en Montea (MONT) maken vandaag de ondertekening van een partnership overeenkomst bekend met Brussels Airport Company voor de ontwikkeling van een nieuwe hub voor DHL van ca 31.500 m² warehouse en 5.000 m² kantoren op de cargo-zijde van Brussels Airport.

DHL verankert haar luchtvrachtactiviteiten op Brussels Airport door de ondertekening van een samenwerkingsakkoord voor de bouw van een nieuwe hub op Brucargo. DHL is wereldleider inzake transport en logistiek en « The Logistics company for the world ». DHL verschaft zijn klanten een grondige expertise inzake internationale expresszendingen, luchtvervoer en transcontinentaal vrachtvervoer, transport over de weg en per spoor, logistieke diensten en internationale postdiensten.

MG Real Estate (deel van De Paepe Group) zal instaan voor deze unieke ontwikkeling op maat (build-to-suit) die een opslagruimte van ca 31.500 m² en kantoren van ca 5.000 m² zal omvatten. Het gebouw zal worden ingeplant aan de ingang van Brucargo, de logistieke hotspot van Brussels Airport voor de cargo afhandeling.

Met de succesvolle ontwikkeling van een gelijkaardig gebouw in 2012 voor DHL Global Forwarding, is het de tweede keer dat Montea en MG Real Estate op Brucargo voor de DHL Groep zullen ontwikkelen. Montea zal conform de ontwikkeling in 2012, dit pand onder de gebruikelijke opschortende voorwaarden verwerven bij de oplevering van het gebouw.

DHL zal dit uiterst strategisch gebouw inhuren voor een vaste periode van 15 jaar. De werken zullen binnenkort gestart worden en het nieuwe build-to-suit project zal naar verwachting tegen het vierde kwartaal van 2016 operationeel zijn.

Voor dit project heeft Montea opnieuw een langdurige opstalovereenkomst afgesloten met Brussels Airport. Het project zal – na aftrek van de opstalvergoeding – een huur van ongeveer 2.3 miljoen euro genereren en wordt door Montea aangekocht op basis van een aanvangsrendement van 7.70%. Met eerdere ontwikkelingen voor St Jude, DHL Global Forwarding, Geodis en Nippon Express, is dit project de vijfde investering van Montea op Brucargo over de afgelopen 3 jaar.

Koen Gouweloose, Managing Director DHL Aviation NV, licht toe: “De nieuwe hub zal garant staan voor een nog snellere service van een nog hogere kwaliteit. Deze nieuwe hub zal Belgische en andere Europese bedrijven verbinden met 18 intra-Europese bestemmingen en enkele belangrijke intercontinentale bestemmingen zoals Cincinnati in de VS, China en Afrika. Daarnaast verzorgt DHL ook 64 rechtstreekse wegverbindingen met alle belangrijkste Europese bestemmingen. Dit zal de belangrijke rol van Brussel in het Europese en wereldwijde netwerk nog verstevigen en de Belgische handelsconnecties met de rest van de wereld versterken.

Ignace De Paepe, MG Real Estate: “Door onze uitstekende samenwerking met DHL hebben wij deze build-tosuit ontwikkeling vorm kunnen geven. Wij zijn dan ook verheugd dat dit ambitieuze project de groei van onze klant en Brussels Airport zal versterken. Deze transactie en ontwikkeling bewijst dat MG Real Estate in staat is om snel en adequaat te kunnen inspelen op de snelle veranderende logistieke- en investeerdersmarkt.

Jo De Wolf, Montea: “Dit cruciaal project is een belangrijke bevestiging van het vertrouwen vanwege DHL in het ontwikkelingspotentieel op Brussels Airport en in zijn lange termijn samenwerking met Montea. Dit ambitieus project past dan ook perfect in het groeiverhaal dat Brussels Airport over de afgelopen jaren neerzette.

Bron: Persbericht MG Real Estate