‘t Serreke wordt omgedoopt tot Floralux Ham

Het huidige tuincentrum ’t Serreke in Ham maakt plaats voor een enorm winkelcomplex van maar liefst 15.500m², bijna 3 maal groter dan de huidige winkeloppervlakte. ’t Serreke (Marleen Theys) slaat hiervoor de handen in elkaar met het West-Vlaamse Floralux. Er wordt 12 miljoen in het project gestopt, dat einde maart al moet opengaan. Floralux Ham wordt de nieuwe naam van het bedrijf, zo werd maandag aangekondigd op een persconferentie.

Floralux ging 60 jaar geleden van start in het West-Vlaamse Dadizele en ontvangt jaarlijks zo’n 2 miljoen klanten vanuit België en Noord-Frankrijk. Naast bloemen en planten is er een ruim assortiment aan decoratie te vinden. De nieuwe vestiging in Ham wordt een weerspiegeling van het aanbod in Dadizele. Het aantal unieke artikelen zal verviervoudigen tot 60.000. Er komen 350 parkeerplaatsen bij, de serres worden uitgebreid van 1.200 naar 4000 m2 en het aantal kassa’s wordt verhoogd van 3 naar 12. Er komen ook 30 nieuwe banen bij.

Het architectenbureau Luc Schepens uit Dadizele is aangezocht om moet de nieuwbouw in goede banen leiden. Opdracht is een belevingswinkel voor het hele gezin te creëren. Ook de zorg voor het milieu speelt een belangrijke rol. Zo wordt er meteen geïnvesteerd in zonnepanelen en laadpunten voor elektrische wagens en fietsen.

Bron: madeinlimburg