Familie Koch rondt investering van 7 miljoen in Lommel af

Het nieuwe Corbie Hotel aan de Ring in Lommel gaat over twee weken open. De familie Koch, die al Corbie Hotels uitbaat in Mol, Geel en Lommel-centrum, investeerde 7 miljoen in de nieuwe vestiging, die zich vooral richt tot een zakelijk cliënteel. Voor de eerste nacht op zaterdag 25 november organiseert reisorganisatie Happy Weekends een ‘testnacht’.

De werkzaamheden aan het nieuwe hotel namen iets meer dan een jaar in beslag. “We hadden aanvankelijk gepland om in september te kunnen openen, maar het heeft iets langer geduurd”, vertelt manager Jan Baptist Koch. “Niettemin zijn de werkzaamheden voorspoedig verlopen. Alleen de aanleg van de nutsleidingen heeft voor een vertraging van enkele weken gezorgd.”

Bij de opening telt het hotel 27 kamers, verspreid over 3 verdiepingen. Tegen februari 2018 zal het volledig klaar zijn en dan zijn er 47 kamers, waarvan 20 gemeubelde appartementen voor een langere verhuur. Er worden 5 mensen deeltijds tewerkgesteld.

Bewust 3 sterren
Het nieuwe hotel ligt goed bereikbaar langs de Ringlaan en beschikt over een ondergrondse parking. Het zal 3 sterren dragen. “Omdat we geen 24/24-receptie hebben, zijn het er geen 4. Voor het overige beantwoorden we aan het comfort van een 4-sterrenhotel”, aldus Jan Baptist Koch. “Trouwens, secretaressen krijgen vaak de vraag om op zoek te gaan naar een 3-sterrenhotel. Die 3 sterren zijn dus een bewuste keuze.”

Bij de bouw werd rekening gehouden met duurzame technieken. Zo is het nieuwe TripleAqua-klimaatsysteem geïnstalleerd voor het energiezuinig verwarmen en koelen van de kamers en de andere ruimtes.

Corbie Hotels heeft nu al een hotel met 33 kamers in het centrum van Lommel. “Tijdens de week is dat zo goed als altijd volgeboekt”, zegt Koch. “We moeten geregeld vaste klanten doorsturen. Dan zijn we de rekening beginnen maken en beslisten we om een tweede hotel te bouwen. Lommel groeit op economisch vlak en heeft veel potentieel. Wij geloven in Lommel.”

Het is een nacht…
De eerste nacht in het nieuwe hotel wordt een bijzondere. Gasten die zich aanmelden krijgen via reisorganisatie Happy Weekends de mogelijkheid om op zaterdag 25 november aan een gunsttarief een kamer te komen uittesten. “Werkt de wifi, komt er warm water uit de kraan en branden de lampen? De gasten krijgen bij het inchecken een checklist waarop ze opmerkingen kunnen noteren”, zegt zaakvoerder Paul Huysmans van Happy Weekends. “Er wordt meteen een omvangrijk programma aan deze voor-opening verbonden.”

Bron: madeinlimburg