VAN LOOY GROEP ONTWERPT NIEUW MAGAZIJN VOOR ALPRO

Alpro is een van oorsprong Belgische producent van plantaardige voedingsproducten. De afgelopen vijf jaar investeerde het bedrijf 350 miljoen euro waarvan 250 miljoen euro in Wevelgem. Zo kwam er ook een nieuw, hoogtechnologisch magazijn.“Alpro kwam in 2015 bij ons te rade”, zegt Kris Van Rossem, directeur bij Van Looy Group. “Er volgde een haalbaarheidsstudie en vervolgens een gedetailleerde engineering van de logistieke systemen. De volledige realisatie werd door ons gecoördineerd.”

Het magazijn is via een transportsysteem verbonden met de twee productiezones op de Alpro site. Onmiddellijk na productie, worden de pallets automatisch getransporteerd naar een  hoogbouwmagazijn. Vervolgens worden ze klaargemaakt voor transport.

Van Looy Group is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau voor logistiek, speciale technieken en bouwkunde en heeft meer dan 40 jaar ervaring in de sector. Het bedrijf heeft diverse expertises in huis en levert logistiek advies. Daarnaast ontwerpt het logistieke oplossingen zoals magazijnen, distributiecentra, hubs en logistieke platformen.

Bij Van Looy Group werken 40 ingenieurs, consultants en architecten. Het bedrijf is actief in de hele Benelux en werkt voor klanten in de voedingssector, in de farmaceutische industrie en in de wereld van mode en textiel.

Bron: MadeInAntwerpen