Gunstig (tussen)advies voor Brussels Neo-project

De Overlegcommissie van het Brussels Gewest heeft een gunstig advies uitgebracht voor de aanvraag van het stedenbouwkundig attest van Neo, het grote herbestemmingsproject op de Heizelvlakte waarbij ook een groot shoppingcenter moet verrijzen.

70.000 m² grote ‘Mall of Europe’

Docks Bruxsel, Uplace en Neo. Drie megawinkelcomplexen in en rond het Brusselse. Het eerste staat er al (en werd onlangs verkocht). Of het tweede er komt, is na het ‘njet’ van de Raad van State hoogst twijfelachtig (ook al is het project nog niet opgegeven). Het derde project ‑ met een 70.000 m² groot megashoppingcenter, aangevuld met kantoren, woningen, een rusthuis, kinderdagverblijven, horeca, binnen- en buitenpretparken én een bioscoop ‑ krijgt ook al langer kritiek. Er werden zelfs meer dan 200 bezwaarschriften ingediend tegen het al dan niet verlenen van een stedenbouwkundig advies.

Maar Brussel blijft koppig doorzetten. Deze week raakte bekend dat de Overlegcommissie een gunstig advies heeft uitgebracht voor de aanvraag van het stedenbouwkundig attest van Neo. In die commissie zetelen ambtenaren uit de verschillende administraties van het Brussels Gewest. “Rechter en partij”, klinkt het bij Unizo. “Een onafhankelijk advies moest hier dus niet verwacht worden.”

Lees verder op Retail Detail