Immoweb en Real Web verwerven meerderheidsbelang in het Luxemburgs vastgoedportaal Immotop.lu

Immoweb N.V., een bedrijf van Axel Springer Digital Classifieds, en Real Web N.V., een moederbedrijf van Immobiliare.it, hebben 70% van de aandelen van Real Estate Media NV verworven, dat het Luxemburgs vastgoedportaal Immotop.lu onder zich heeft. De overige aandelen worden gehouden door de oprichters.

Onroerend goed kent een grote groei in Luxemburg met veel nieuwe gebouwen in aanbouw en een groot aantal transacties van bestaande woningen. Daardoor zijn vastgoedmakelaars en ontwikkelaars gebrand om meer visibiliteit te verkrijgen voor hun aanbiedingen, om op die manier al deze eigendommen op de markt te verkopen. Dit heeft ook invloed op de naburige grensgebieden van België, Frankrijk en Duitsland, die gebruik maken van deze positieve stuwkracht.

Immotop.lu is opgericht door Serge en Alex Uschkaloff en is gestaag gegroeid tot een toonaangevende vastgoedportaal in de Grote Gewest van Luxemburg. Met meer dan 450 klanten, 25.000 aanbiedingen en 130.000 bezoekers per maand is Immotop.lu het snelst groeiende onroerend goed portaal op deze markt.

De nieuwe aandeelhouders zullen het management ondersteunen met hun jarenlange expertise in vastgoedadvertenties alsook in financiële investeringen.

Christophe Rousseaux, Executive Vice President, Immoweb N.V.: “We wouden altijd al de aantrekkelijke Luxemburgse markt betreden. Immotop.lu geeft ons de opportuniteit om zowel het Belgisch als het Luxemburgs publiek tevreden te stellen met ons cumulatieve vastgoedaanbod.”

Andrea Piccioni, President, Real Web N.V.: “Wij zijn al een aantal jaren in contact met het team van Immotop.lu en samen met Immoweb zien we de mogelijkheid om aanzienlijke voordelen aan de Luxemburgse agentschappen alsook vastgoedzoekers te brengen door middel van ruimere regionale voorziening, terwijl we gebruikmaken van onze bewezen marktkennis al seen toonaangevende operator in verschillende markten/categorieën.”

Serge Uschkaloff, Co-founder & CEO, Immotop.lu: “Het was een echte strategische kans voor ons bedrijf om een sterkere positie op de markt te krijgen en onze groei op de lange termijn te waarborgen. De nauwe samenwerking met kwalitatieve partners zoals Immoweb en Immobiliare.it opent nieuwe horizonten en biedt ons een know-how, essentieel voor de ontwikkeling van onze activiteiten. Onze klanten profiteren alvast van dit partnerschap met de lancering in september van een nieuwe ontvankelijke website en performante professionele tools die bijdragen tot een beter rendement op de investering.”

Over Immotop.lu
Immotop.lu is in 2008 opgericht door de broers Uschkaloff en werd snel één van de meest toonaangevende eigendomsportalen in het Grote Gewest van Luxemburg. Met meer dan 25.000 aanbiedingen en 130.000 bezoekers per maand vanaf september 2017, betekent Immotop.lu iets voor 450 lokale en internationale makelaars.

Over Immoweb
Immoweb werd in 1996 opgericht en heeft momenteel meer dan 90 mensen in dienst. Het is een van de meest bezochte website in België. Immoweb is volledig toegewijd aan onroerend goed en is de eerste keuze van agenten, vastgoedontwikkelaars, notarissen en particuliere eigenaars en presenteert haar portefeuille van kwalitatief hoogwaardige eigendommen aan het grootste publiek in België (meer dan 350.000 bezoeken per dag op de site en mobiele apps). Immoweb maakt deel uit van Axel Springer (de grootste digitale uitgever in Europa) sinds 2012.

Over Real Web
Real Web is aanwezig in een aantal toonaangevende online marktplaatsen in Europa via haar gecontroleerde of deelnemende entiteiten, waaronder – in de vastgoedverticale – Immobiliare.it in Italië en Spitogatos in Griekenland en in de Adriatische regio; ProntoPro.it en StarOfService.com in de Professional Services markt in Italië en Frankrijk; Uala.it en Bucmi.com in het Beauty segment in Italië en Spanje / Portugal; Facile.it in de online verzekeringsmakelaardij in Italië.

Bron: Belga