IMMOBEL en REAL I.S. AG – Overeenkomst voor verkoop van INFINITY WORKING & SHOPPING NV

IMMOBEL Holding Luxembourg Sarl (“IMMOBEL”) en REAL I.S. AG GESELLSCHAFT FÜR IMMOBILIEN ASSETMANAGEMENT (“REAL I.S. AG”) kondigen een overeenkomst aan met betrekking tot de verkoop door IMMOBEL van 100% van haar belang in INFINITY WORKING & SHOPPING NV aan de Duitse asset manager en investeerder REAL I.S. AG.

De belangrijkste opschortende voorwaarden voor deze overeenkomst zijn nu opgeheven. IMMOBEL en REAL I.S. AG kondigen een overeenkomst aan met betrekking tot de verkoop door IMMOBEL van 100% van haar belang in INFINITY WORKING & SHOPPING NV, aan de Duitse asset manager en investeerder REAL I.S. AG. Deze zal instaan voor de overname van het vastgoed geheel, door een Duitse verzekeringsonderneming. INFINITY WORKING & SHOPPING NV, bouwheer van het iconische kantoorgebouw “INFINITY WORKING” (met een oppervlakte van 6.800 m²) en het aangrenzende winkelcentrum “INFINITY SHOPPING” (met een oppervlakte van 6.500 m²), gelegen in het hart van de Europese instellingen in Luxemburg. Deze verkoop zal gebeuren op de effectieve datum van de verkoop, op basis van de waardering van de activa van de vennootschap, die momenteel geschat worden op ongeveer 80 MEUR. De verkoop zal pas effectief zijn na de voltooiing van de bouwwerken van het gebouw “INFINITY WORKING” en van het winkelcentrum “INFINITY SHOPPING”, gepland voor de tweede helft van 2019. Intussen blijft IMMOBEL alleen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het project INFINITY.

Olivier BASTIN, CEO van IMMOBEL Luxembourg zei: “Deze operatie vormt een belangrijke stap in de realisatie van dit strategische project. Door de zichtbaarheid van het project met betrekking tot de ideale ligging ervan aan de ingang van de Europese wijk, en de kwaliteit van het voorgestelde programma konden we al vroeg een huurovereenkomst sluiten voor een vaste duur van 12 jaar met het advocatenkantoor Allen & Overy SCS voor het kantoorgebouw “INFINITY WORKING”. Dit terwijl bijna het hele winkelcentrum “INFINITY SHOPPING” (NVDR 22 cellen van de 23 winkels, restaurants en cafés) reeds het voorwerp vormde van een huurovereenkomst. Vandaag zijn we blij dat we dankzij de kwaliteiten van het project en het succes van deze eerdere commercialisering een overeenkomst konden sluiten met een vooraanstaande investeerder als REAL I.S. AG. »

REAL I.S. AG is al meer dan twintig jaar een toonaangevende speler in Duitsland in fonds- en vastgoedbeheer. De vennootschap genereert ongeveer 1 miljard euro aan vastgoedtransacties per jaar en beheert meer dan 2 miljoen vierkante meter kantoren, winkels en logistieke parken, voornamelijk in Duitsland en West-Europa, en dit met een uitstekende bezettingsgraad van gemiddeld 96%.

Met zijn unieke locatie op het Kirchbergplateau in Luxemburg maakt dit project deel uit van een omgeving die hoog gewaardeerd wordt door de grootste Europese instellingen. Deze troef was doorslaggevend in onze beslissing om de vennootschap achter het project over te nemen. “, aldus Catherine LUITHLEN, Voorzitster van REAL I.S. FRANKRIJK, de Franse dochteronderneming van de Duitse groep, die verantwoordelijk is voor de activiteiten van de Franstalige landen in Europa, waar Luxemburg een onderdeel van vormt. “Wij tonen steeds meer belangstelling voor projecten in een vroeg stadium: ze stemmen overeen met de evolutie van onze investeringsstrategie. We positioneren ons op de lange termijn en willen onze aanwezigheid in Luxemburg, Frankrijk en België uitbreiden. De overname van de vennootschap INFINITY WORKING & SHOPPING toont ons vertrouwen in de Luxemburgse markt, alsmede in de bijzonderheden van dit vastgoed dat bestaat uit twee gebouwen, en ze is in lijn met de huidige verwachtingen van de stedelijke bevolking inzake meervoudig gebruik.”

Op juridisch vlak werd Real I.S. geadviseerd door Loyens & Loeff België en Roever Broenner Susat Mazars in Berlijn; op technisch vlak was dit door Drees & Sommer. IMMOBEL werd geadviseerd door Baker McKenzie Belgium, Inowai et Cushman & Wakefield.

INFINITY in een notendop:

  • Bekendmaking van de resultaten van de wedstrijd van het FUAK (Fonds d’Urbanisation et d’Aménagement du Plateau du Kirchberg – Fonds voor de verstedelijking en aanlag van het Kirchbergplateau): September 2015
  • Start van de grondwerken: Maart 2017
  • Eerstesteenlegging: April 2017
  • Start van de funderings- en bouwwerken van de gebouwen INFINITY WORKING & SHOPPING: Oktober 2017
  • Geschatte oplevering van de gebouwen INFINITY WORKING & SHOPPING: Tweede helft van 2019
  • Totale oppervlakte van het project: 33.300 m²
  • Architect van de operatie: Arquitectonica & M3 Architectes
  • Algemene aannemer: Tijdelijke vereniging van ondernemingen GALERE – BAM Lux – CEGELEC
  • Gevels: Tijdelijke vereniging KYOTEC LUXEMBOURG SARL – AGHITOZAMBONINI S.p.A.

Bron: IMMOBEL