Blue Colibri Capital verwerft off-market Centre Descartes SARL van AG Real Estate (LU)

AG Real Estate heeft zopas via haar dochteronderneming Mosella Consult SARL een overeenkomst ondertekend om haar participatie in de holdingmaatschappij achter het gebouw ‘Centre Descartes’ in Luxemburg, te verkopen aan de Luxemburgse investeerder Blue Colibri Capital SARL, voor rekening van Blue Colibri Capital Partners Fund II.

Het ‘Centre Descartes’ ligt op een invalsweg naar het zakencentrum van Luxemburg-stad en telt 8800 m² kantoor- en polyvalente ruimten.
Het gebouw wordt momenteel gehuurd door verschillende vooraanstaande bedrijven als Mitsubishi UFG, Delen Private Bank, Union Bancaire Privée en Cushman & Wakefield. Tatiana Posa, Senior Transaction Manager, Office & Warehouse Portfolio: “De verkoop van het Centre Descartes SARL ligt in de lijn van onze strategie die gericht is op de rotatie en vernieuwing van onze portefeuille.
Dankzij de steun van onze teams en partners hebben we dit gebouw kunnen positioneren als één van de beste panden op de Route d’Arlon in Luxemburg. Met Blue Colibri Capital – een vastgoedexpert en -professional – als koper, hebben we het gevoel dat onze inspanningen van de afgelopen tien jaar met betrekking tot dit gebouw gewaardeerd worden.”
Voor Blue Colibri Capital is dit de eerste acquisitie op de Luxemburgse markt.
Alim Vandeweyer, Investment Director bij Blue Colibri Capital en verantwoordelijke voor de Benelux-regio: “Slechts enkele dagen na onze eerste acquisitie in Brussel, is deze nieuwe transactie een bewijs van het engagement van Blue Colibri Capital ten aanzien van de Benelux-markt.
Bovendien tonen we hiermee aan dat we in staat zijn interessante vastgoedopportuniteiten te identificeren en te creëren ondanks een gebrek aan beschikbare investeringsproducten.
We zijn er sterk van overtuigd dat de Luxemburgse kantorenmarkt momenteel zeer gunstige investeringsmogelijkheden te bieden heeft en op een solide basis rust.
We kijken dan ook uit naar nieuwe acquisities in de nabije toekomst.”
Voor deze transactie trad advocatenkantoor Dentons Luxembourg op als sell-side adviseur van AG Real Estate. Blue Colibri Capital kreeg advies van Loyens & Loeff, JLL, Arcadis en EY.

Bron: AG Real Estate