WDP zet fors in op Roemenië

In functie van de verdere groei in Roemenië, versterkt WDP het kapitaal van de Roemeense entiteit die tot op heden een 51/49 joint venture was met Jeroen Biermans. Na de kapitaalverhoging zal de participatie van de aandeelhouders evolueren naar een 80/20 verhouding. Dit moet de verdere groei van de portefeuille naar 500 miljoen euro mogelijk maken.

Solide basis voor groei richting 500 miljoen euro vastgoedportefeuille in Roemenië in 2020

Per 30 september 2017 bedroeg de waarde van de Roemeense vastgoedportefeuille circa 230 miljoen euro, exclusief een voorziene investering voor de afwerking van de lopende voorverhuurde
projectontwikkelingen van 40 miljoen euro.

Om verdere groei van de Roemeense vastgoedportefeuille mogelijk te maken, heeft WDP het kapitaal in WDP Development RO versterkt via de omzetting van een achtergestelde aandeelhouderslening in eigen vermogen. Deze nieuwe structuur zorgt ervoor dat de deelnemingsverhouding tussen beide aandeelhouders vanaf 1 januari 2018 wijzigt voor WDP/Jeroen Biermans van 51/49 naar 80/20. Omwille van deze nieuwe samenwerking tussen aandeelhouders en de daaraan verbonden participaties, consolideert WDP vanaf 1 januari 2018 deze activiteit volledig in zijn IFRS-rekeningen, daar waar deze voorheen verwerkt werd via de vermogensmutatiemethode.

Op die manier wordt de basis gelegd om via verdere financiering vanuit de WDP-groep, de groei van de vastgoedportefeuille in Roemenië mogelijk te maken naar een waarde van 500 miljoen euro tegen 2020.

Operationeel heeft deze aanpassing geen gevolgen. Jeroen Biermans blijft General Manager in Roemenië en gemotiveerd aandeelhouder van het nieuwe WDP Romania (voorheen WDP Development RO) en zal samen met zijn team de operationele werking in Roemenië en de groei naar 500 miljoen euro mogelijk maken.

Jeroen Biermans, General Manager WDP Romania: “Deze versterking van WDP Romania zorgt ervoor dat het lokale team en ikzelf klaar zijn voor de verdere groei van onze onderneming, waardoor we kunnen meebouwen aan de infrastructuur ter ondersteuning van de Roemeense economie.”

Bron: WDP