WDP verhuurt meteen 25.000 m² bij intrede in Luxemburg

WDP breidt zijn activiteiten in Luxemburg uit en kondigt de ontwikkeling van een nieuw voorverhuurd warehouse met een oppervlakte van circa 25.000 m² aan, gelegen in de logistieke zone Eurohub Sud te Bettembourg-Dudelange (Luxemburg). Op deze locatie beschikt WDP reeds over een verhuurd gebouw van 26.000 m² alsmede over een ontwikkelingspotentieel van nog eens 50.000 m² voor de toekomst.

WDP breidt zijn activiteiten in Luxembourg uit 

Zoals aangekondigd in augustus 2016, werd WDP in de loop van de maand oktober 2017 medeeigenaar (55%) van een vennootschap die eigenaar is van een logistiek gebouw van ongeveer 26.000
m². Deze acquisitie gebeurde door middel van de aankoop door WDP van 55% van de aandelen in de joint venture S.O.L.E.I.L. SA. De overige 45% van deze joint venture – die voortaan de naam WDP Luxembourg draagt – is in handen van de Luxemburgse staat.

WDP Luxembourg verhuurt dit gebouw aan Ampacet op basis van een huurcontract met een resterende looptijd van drie jaar. Ampacet, wereldwijde producent van basismengsels voor kleurstoffen voor plastic materialen, verzorgt vanuit deze locatie zijn distributieactiviteiten in de EMEA-regio.

Twee nieuwe verhuringen op site van WDP Luxembourg

Vandaag gaat WDP Luxembourg van start met de bouw van een nieuwbouwmagazijn van circa 25.000 m². WDP Luxembourg voorziet voor dit project een investeringsbedrag van 20 miljoen euro.2 De oplevering is voorzien eind 2018.

Retailer Auchan zal er beschikken over een oppervlakte van ongeveer 20.000 m², uitgerust met koel- en vriescellen, op basis van een huurcontract van vijftien jaar. De supermarktketen zal op deze locatie, behalve zijn logistieke centrum, eveneens zijn administratief hoofdkantoor voor de regio vestigen. De overige 5.000 m² zullen worden gehuurd door Innovation First, op basis van een huurcontract van tien jaar. Innovation First is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van educatieve robots, speelgoedrobots voor consumenten en rack systemen voor servers en informaticacomponenten.

Bijkomend verhuurpotentieel op logistieke toplocatie

Zowel het bestaande gebouw als het nieuw te onwikkelen warehouse zijn gelegen in de logistieke bedrijvenzone Eurohub Sud in het Luxemburgse Bettembourg-Dudelange. Op deze site beschikt WDP Luxembourg bovendien over een bijkomend ontwikkelingspotentieel van 50.000 m² aan logistieke oppervlakte.

Deze regio biedt aantrekkelijk ontwikkelingspotentieel voor logistieke spelers, met name als inlandterminal voor de grote Europese zeehavens. Deze logistieke zone is immers uitgerust met een
multimodale terminal (spoor/weg) die de handling voorziet van onder andere treinen voor gecombineerd vervoer (zoals bijvoorbeeld containers, verwisselbare laadbakken en opleggers) naar
de havens aan de Noordzee, de Baltische Zee en Zuid-Europa evenals de belangrijkste industriële centra. Daarnaast kunnen logistieke dienstverleners hun activiteiten uitbouwen in nauwe
samenwerking met de haven van Mertert en de Luxemburgse luchthaven, één van de belangrijkste cargoluchthavens van Europa. Onder impuls van de Luxemburgse overheid, heeft het
Groothertogdom zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot een toonaangevend intercontinentaal en multimodaal logistiek platform in het hart van Europa. Luxemburg is heden het tweede meest performante land inzake logistiek, zoals vermeld in de Logistics Performance Index 2016 van de Wereldbank.

Étienne Schneider, vicepremier en minister van Economie, is zeer ingenomen met het investeringsproject van WDP Luxembourg: “De uitbouw van WDP in Luxemburg bevestigt het potentieel van het Groothertogdom als logistieke, intercontinentale en multimodale hub in Europa voor logistiek met toegevoegde waarde.”

“Het feit dat we meteen twee nieuwe klanten kunnen verwelkomen die zullen beschikken over een modern gebouw, onderstreept de logistieke kracht van het Groothertogdom Luxemburg”, voegt Joost Uwents, CEO van WDP, toe.

Bron: WDP