KBC Securities verruimt en optimaliseert dienstverlening aan klanten en kiest voluit voor groeistrategie

KBC Securities is al jaren een gevestigde waarde als onafhankelijk beurshuis. Het wil zijn positie als Belgisch marktleider en topspeler in de Benelux nog versterken en de dienstverlening aan zijn klanten voortdurend verbeteren. Daarom bekijkt KBC Securities hoe het zijn werking zo optimaal mogelijk kan laten verlopen.

Na een grondige interne oefening kwam KBC Securities tot de conclusie dat het zijn ambities nog beter kan waarmaken door meer en maximaal de focus te leggen op de zakenbankactiviteiten, het bieden van oplossingen voor professionele klanten die actief zijn in de financiële markten. Het gaat dan om makelaardij (brokerage) en aandelenresearch, equity capital markets, financial advisory en begeleiding van KBC-klanten bij fusies en overnames.

Een aantal andere succesvolle activiteiten binnen KBC Securities (Bolero, Bolero Crowdfunding, Securities Services) hebben een nieuwe maturiteitsfase bereikt en worden daarom elders ondergebracht binnen KBC waar ze voortaan nog meer tot hun recht kunnen komen, nog beter ondersteund worden en een nog betere dienstverlening kunnen bieden.

Bolero en Bolero Crowdfunding behouden hun merknaam, eigen platform en klantenportefeuilles maar maken vanaf 1 juli 2018 juridisch deel uit van divisie België en passen zo helemaal in het omnikanaalaanbod van KBC Bank & Verzekeringen.

Het verwerkingsproces van effectenorders wordt end-to-end gestroomlijnd en samengebracht binnen de afdeling KBC Securities Services van KBC Bank. Daardoor ontstaan niet alleen schaalvoordelen maar – belangrijker nog – kan KBC verder investeren in een kwalitatief hoogstaande dienstverlening en een competitiever aanbod rond effectenverwerking aanbieden niet alleen aan KBC-klanten maar ook aan andere financiële dienstverleners en professionele eindklanten.

Dergelijke oefeningen zijn niet nieuw binnen KBC en brengen de nodige dynamiek en wendbaarheid in hetbedrijf om snel en doeltreffend te kunnen inspelen op wijzigingen in het klantengedrag, de regelgeving en de samenleving.

Luc Popelier, voorzitter van de raad van bestuur van KBC Securities licht de beslissing toe: “Net zoals KBC ook voor andere activiteiten zijn dienstverlening voortdurend wil verbeteren, wordt ook de werking van KBC Securities op regelmatige basis tegen het licht gehouden. Na een grondige evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat onze dienstverlening aan de klanten en onze eigen werking verder kunnen geoptimaliseerd worden door KBC Securities maximaal te laten focussen op de zakenbankactiveiten van de KBC-groep. Bolero en Securities Services zijn zeer succesvolle activiteiten binnen KBC Securities maar zij zijn in een nieuwe maturiteitsfase beland en kunnen bijgevolg beter overgeheveld worden naar andere, zeer nauw verwante onderdelen van de KBC-groep waar ze nog verder versterkt en nog beter ondersteund zullen worden. De scherpere focus zal ons toelaten om KBC Securities te laten uitgroeien tot dé referentie in debt, equity, fusies
en overnames en specialised finance in de Benelux.”

Daniel Falque, CEO Divisie België voegt eraan toe : “ Bolero bekleedt vandaag al een leidende positie in België en wil zijn sterke groei van de afgelopen jaren bestendigen en zijn positie als referentie online broker in de Belgische markt verder versterken. Nu Bolero en Bolero Crowdfunding binnenkort deel gaan uitmaken van divisie België kunnen klanten-beleggers sneller en makkelijker gebruik maken van het uitgebreide gamma beleggingskanalen van KBC, CBC of KBC Brussels van hun keuze. Er worden extra opportuniteiten gecreëerd om de customer journey te verbeteren, waarbij de klant kan kiezen tussen : “do it yourself” (Bolero), “do it together” (met advies) of “we do it for you” (discretionair beheer).”

Bartel Puelinckx, CEO KBC Securities besluit: “Het resultaat van deze oefening, een wendbaar en dynamisch KBC Securities, komt in de eerste plaats onze klanten ten goede. Ze kunnen blijven rekenen op hun vertrouwenspersoon en de jarenlange ervaring en expertise binnen het KBC Securities team. Op dat vlak wijzigt er niets. Door onze activiteiten intern anders en eenvoudiger te organiseren, kunnen wij ons doeltreffender richten op het verwezenlijken van onze ambitie nl. een klantgericht bedrijf zijn dat lange termijnrelaties uitbouwt met klanten, duurzame rendabele groei nastreeft, en dit ten voordele van personeel en alle andere stakeholders. Onze goed doordachte groeistrategie stelt ons in staat om onze positie als grootste Belgische
beursvennootschap nog verder te versterken en zo de toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden.”

Bron: KBC