Century 21 Benelux en Wilink sluiten joint venture

Century 21 Benelux en Wilink hebben zopas een joint venture gesloten, een samenwerking die zeker in de immosector uitzonderlijk genoemd kan worden. Wie straks zijn huis bij Century 21 koopt of verkoopt krijgt meteen ook de mogelijkheid om bij Wilink een hypothecair krediet af te sluiten of een verzekering aan te gaan. En daar stopt het niet bij: de grootste vastgoedgroep van ons land heeft nog meer partnerships afgesloten, waardoor ze voortaan ook kunnen instaan voor de verhuis, het tuinonderhoud, renovatiewerken, het installeren van de alarminstallatie, enz.

Century 21 Benelux heeft zopas officieel de handen in elkaar geslagen met Wilink, één van de grote spelers actief in de financiële dienstensector en gespecialiseerd in verzekeringsmakelaardij, hypothecaire kredieten en vermogensbeheer. Het partnership mag gerust uitzonderlijk genoemd worden, zeker als je weet dat de vastgoedgroep wereldwijd nog nooit eerder een samenwerking van deze grootorde aanging. En ook voor Wilink – dat nog maar amper twee jaar geleden werd opgericht – houdt de joint venture een grote, strategische stap voorwaarts in. Concreet heeft Wilink een minderheidsparticipatie van 35 procent in het kapitaal van Century 21 Benelux genomen, wat weliswaar betekent dat de meerderheid in handen van de vastgoedgroep blijft.

Slagkracht vergroten

In de praktijk wordt het hele vastgoedluik van Wilink overgeheveld naar Century 21 Benelux, wat inhoudt dat de groep er meteen negen kantoren bij krijgt. Op die manier telt de vastgoedgroep straks in totaal bijna 200 kantoren, waarmee ze met voorsprong de grootste residentiële makelaarsgroep in ons land blijft. Daarnaast wordt het aanbod nieuwbouwpanden verder uitgebreid, en zal de verhuurdienst en alles wat te maken heeft met buitenlands vastgoed onder leiding van Century 21 komen.

Wilink, de grootste verzekeringsmakelaar voor particulieren in België, zal van haar kant een stuk meer commerciële slagkracht krijgen via het netwerk van Century 21. En al even opmerkelijk: het partnership tussen beide groepen betekent meteen ook het einde van een concurrentiestrijd tussen de twee spelers.

In België verwacht Century 21 dat alleen al het dienstenaanbod binnen enkele jaren goed zal zijn voor de helft van de inkomsten van de groep. Ook Dominique Dejean, CEO van Wilink, steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Van verhuizingen over tuinonderhoud tot renovaties

Maar opvallend: Century 21 sloot dan wel met Wilink het grootste partnership af, de groep heeft nog meer bedrijven rond zich verzameld. Zo zijn er nog een tiental andere – weliswaar kleinschaligere – partnerships opgezet met bedrijven die actief zijn op het vlak van verhuizingen, tuinonderhoud, energie-audits, renovatie, alarminstallaties, enz. Wie straks bij Century 21 aanklopt, kan er dus niet alleen een woning kopen of verkopen en vervolgens zijn lening en verzekering regelen, de uitbreiding van het dienstenaanbod gaat nog een stuk verder.

Bron: bouwenwonen