Vanhaerents lanceert innovatief concept in de vastgoedmarkt

Op 5 oktober lanceert Gentse projectontwikkelaar Vanhaerents het nieuw woonconcept SmartOne met de bijhorende woonconfigurator van Waregemse scale-up Around Media. Dit is een 3D-tool om je eigen appartement te configureren.

Als projectontwikkelaar met een uitgesproken visie investeert Vanhaerents in mens en omgeving. Samen met Around Media, gespecialiseerd in 3D toepassingen voor de vastgoedsector, lanceert ze een passend antwoord op de toenemende behoefte aan compacte woningen. Om open ruimte te bewaren moeten we immers allemaal compacter gaan wonen. En dat heeft uiteraard veel met betaalbaarheid te maken. Iets waar steeds meer jongeren mee geconfronteerd worden bij de aankoop van hun eerste woning. Het SmartOne woonconcept biedt een antwoord op die prangende vraag: kwalitatief betaalbaar wonen zonder aan wooncomfort in te boeten. SmartOne: compact wonen, slim bekeken!

Terug naar de essentie

Maar hoe doe je dat? Bij Vanhaerents verdiepte een team interieurarchitecten zich in de materie. “We stelden vast dat in een klassiek appartement al snel de grootte van een ruime slaapkamer aan gang verloren gaat. Met ons SmartOne concept maken we doorgangen functioneel met veel aandacht voor opbergruimte, licht en doorzicht”, legt interieurarchitect Marjan Tack uit. Om de betaalbaarheid te garanderen is een SmartOne unit ingenieus ontworpen. De vierkante meters worden enkel afgenomen van niet-functionele ruimtes: inkom- en nachthall worden in oppervlakte tot een minimum beperkt zonder dat er aan wooncomfort wordt ingeboet. Een duidelijke win-win!

De basis: 1 centrale technische kern

Alle technische ruimtes (toilet, berging, badkamer, keuken) worden gecombineerd in één wand of volume rond één centrale koker. Zo wordt het tracé van sanitaire en elektrische leidingen zo kort mogelijk gehouden en wordt een verlaagd plafond voor het verloop van ventilatieleidingen tot een minimum beperkt.

Configureer je eigen appartement

Wie een SmartOne appartement koopt zal naar analogie met de alom bekende autoconfigurator virtueel zijn appartement configureren en bezoeken. In slechts enkele klikken bepaalt hij samen met een interieurarchitect de look & feel volgens zijn eigen smaak, stijl en budget. Een vloer kiezen doe je voortaan niet meer in de toonzaal, maar eenvoudig via de woonconfigurator.

Een SmartOne unit is voorzien van een kwalitatief basispakket waarbinnen de klant een aantal keuzes voor de inrichting zelf dient te maken. De basisopstelling van het appartement blijft altijd gelijk maar de beleving is telkens anders. Je maakt eerst een keuze uit een viertal interieurstijlen en stemt die daarna af op je eigen persoonlijke smaak. Zo krijgt elk appartement een eigen karakter.

Wens je als koper of investeerder een instapklaar appartement? Dat kan! Vanhaerents biedt ook een oplossing voor verlichting, schilderwerk, gordijnen en zelfs maatmeubilair. Op het einde van de configuratie weet je ook meteen hoeveel je eigen unieke SmartOne unit uiteindelijk zal kosten. Van efficiëntie gesproken!

Slim bekeken, ook in de toekomst

SmartOne staat voor vernieuwend, hip, trendsettend en flexibel, op maat van de noden en vragen van jonge mensen. De appartementen zijn uitgerust met een basispakket domotica waarmee je onder meer verlichting, videofoon, ventilatie en verwarming via je smartphone en van op afstand bedient. En via energiemonitoring hou je eenvoudig jouw verbruik bij.  Zo denken we bewust na over de betaalbare woonkwaliteit van morgen.

Zwevegem bijt de spits af

Wil je de tool graag eens uitproberen? Of ben je op zoek naar een goede investering? Kom dan zeker naar de lancering van SmartOne op donderdag 5 oktober. De lancering gaat niet toevallig door in de hoogtechnologische gebouwen van Barco in Kortrijk. De woonconfigurator wordt er live gedemonstreerd en je komt alles te weten over het woonproject Leanderhof in Zwevegem waar het nieuwe woonconcept in primeur wordt toegepast. Een SmartOne appartement koop je er vanaf € 130.000. Ben je eerder op zoek naar een compacte woning? Dan is het nog even wachten tot volgend jaar. In 2018 worden er in Zwevegem namelijk ook SmartOne woningen te koop aangeboden. Alle praktische informatie vind je op www.leanderhof.be

Lancering SmartOne

Donderdag 5/10/2017 om 18u30

Locatie: BARCO, Beneluxpark 21, 8500 Kortrijk

Inschrijven via: www.leanderhof.be

 

Quotes

Een nieuwe manier van wonen vraagt om een nieuwe manier van communiceren. Het toepassen van vernieuwende technologie binnenin een innovatief project als Leanderhof is dan ook de logische stap.” – Wannes Vanspranghe, Gedelegeerd Bestuurder Around Media

De lancering van SmartOne op Leanderhof is voor ons een heel bewuste keuze. Het project heeft de perfecte schaalgrootte om betaalbare woonmogelijkheden te bieden voor uiteenlopende doelgroepen.” – Lode Waes, CEO Vanhaerents Development

Onze appartementen zijn de hardware, Around Media zorgt voor de software.” – Lode Waes, CEO Vanhaerents Development

Over Vanhaerents

Vanhaerents Development ontwikkelt hoogkwalitatieve woonprojecten met een groot look & feel gehalte. We staan voor stijlvol wonen op toplocaties en kiezen resoluut voor trendsettende architectuur met doordachte indeling en hoogstaande afwerking. Onze woonprojecten zijn er voor iedereen die op zoek is naar een leuke plek om te wonen: in het groen en toch dicht bij de stad. www.vanhaerents.be

Over Leanderhof

Een nieuwe groene woon-, werk en winkelzone in het hartje van Zwevegem. Leanderhof, op de voormalige Bekaertsite, brengt een 300-tal woningen en appartementen, ondergrondse parkings, horeca, winkelruimte en natuur tot in het centrum van de gemeente.

Tussen pleinen en parken genieten jong en oud van aangepaste en betaalbare woningen. Creatieve oplossingen voor jonge gezinnen of assistentiewoningen voor ouderen? Leanderhof is er voor iedereen die houdt van groen wonen op een steenworp van het centrum.

6,7ha | 2ha park | 300 woonentiteiten |2 verkeersvrije pleinen | 3.000m² commerciële ruimte | www.leanderhof.be

Over Around Media

Around Media creëert software om professionelen in de vastgoedmarkt te ondersteunen in hun visuele communicatie. Gefocust op automatisatie wordt alles opgebouwd met een duidelijk doel: geef de kracht aan de professionals om  betere informatie te geven aan hun klanten door ze in woningen te plaatsen vanuit hun luie zetel. Origineel gegroeid uit een applicatie om gemakkelijk virtuele tours te creëren van vastgoed is Around Media internationaal opgemerkt als een van de pioniers van virtual reality in Europa. Door de stap te nemen naar het schaalbaar maken van Virtual Reality in de vastgoed sector groeide het bedrijf naar 22 mensen en is er een ambitieus plan om Virtual en Augmented Reality beschikbaar te maken voor iedereen. www.around.media

Bron: https://www.vanhaerents.be/