Spacelab moet bedrijventerrein sneller zichtbaar maken

Om de dynamiek van opwaardering van het bedrijventerrein BUDA in Vilvoorde op korte termijn zichtbaar te maken komen er pop-up installaties. Studiebureau SpaceLAB uit Mechelen ontwerpt deze tijdelijke ontmoetingsruimtes. Ze worden in april volgend jaar in gebruik genomen.

De provincie investeert 80.000 euro in deze tijdelijke verblijfs- en ontmoetingsruimten in de vorm van pop-up-installaties in de bedrijvenzone BUDA. “Deze installaties moeten het klassieke denken over de publieke ruimte openbreken en de mogelijkheden en kansen tonen van deze ondergewaardeerde bedrijvenzone. De installaties moeten het gebied in de kijker zetten en de aantrekkelijkheid van de bedrijvenzone vergroten voor alle gebruikers”, aldus gedeputeerde van ruimtelijke planning Ann Schevenels (Open Vld).

Inspraak

De installaties zijn geschikt voor activiteiten en kleine evenementen, zoals een locatie voor foodtrucks of recreatie zoals bijvoorbeeld een jeu-de-boules of picknicktafel. De provincie Vlaams-Brabant heeft nu studiebureau SpaceLAB uit Mechelen aangesteld om deze pop-up-installaties te ontwerpen en te realiseren. Dat laatste is voorzien in april 2019. Bedrijven en bewoners van het gebied krijgen in september inspraak in het ontwerp van de installaties.

Bron: MadeinVlaamsBrabant