Grote retailer integreert Payconiq QR-code in 49 winkels

Nu de eindejaarsdrukte op volle toeren draait, lanceert non-food winkelketen en feest-expert AVA de mogelijkheid om aan de kassa mobiel te betalen met de QR-code van Payconiq.

Fay Van Weddingen, bestuurder bij AVA: “Cash geld komt in de verdrukking, klanten vragen om nieuwe betaalmethoden. Met Payconiq kunnen we de ultieme winkelervaring helemaal tot aan de kassa doortrekken.”

Innovatie voor klant en kassamedewerker

Veel consumenten hebben vandaag amper nog cash geld op zak. Het is dan ook logisch dat we onze smartphone steeds vaker gaan gebruiken om rechtstreeks betalingen uit te voeren. Ook voor kassamedewerkers heeft mobiel betalen grote voordelen. Er kan sneller afgerekend worden omdat ze geen geld meer moeten tellen en teruggeven, geen kans meer op kasverschillen op het einde van de dag,…
“We houden de vragen van onze klanten nauwgezet bij, en steeds meer mensen drongen aan om hun aankopen aan de kassa mobiel te kunnen betalen”, zegt Fay Van Weddingen. “Payconiq verkort de duur van een betaling en past als fris merk uitstekend bij het publiek van AVA, dat creativiteit en innovatie omarmt. Door de QR-code in onze kassa’s te integreren, kunnen onze klanten eenvoudig, supersnel en 100% veilig mobiel betalen. Dat draagt sterk bij tot de unieke winkelervaring die we onze klanten willen garanderen.”

Mobiel betalen in 49 AVA-winkels

Het familiebedrijf AVA opende in 1956 haar eerste winkel in Antwerpen en heeft vandaag 49 vestigingen in België en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft AVA ook een B2B- en exportafdeling. Het bedrijf met hoofdkantoor in Temse stelt meer dan 500 mensen te werk en draaide in 2016 een omzet van +100 miljoen euro.
Zowel voor Payconiq als voor AVA betekent de QR-code een uitbreiding van de bestaande betaalmogelijkheden, een extra optie voor de klanten.
“AVA is de eerste grote retailer die onze QR-code in zijn kassasystemen integreert”, reageert Joeri Lieten, ceo van Payconiq. “Klanten hoeven geen bedrag meer in te geven en geen winkel meer te selecteren. Ze bevestigen de betaling met hun Pin-code of vingerafdruk. Heel gemakkelijk, veilig en snel. AVA hoeft ook geen nieuwe hardware aan te kopen of te installeren. Een software update en een eenvoudige sticker op de kassa kleven volstaan.”

Bron: madeinantwerpen