Zorgvastgoed België 2018

Kom ook naar Zorgvastgoed België 2018
24 oktober 2018, Sint Niklaas

Ontschotting, persoonsgebonden budget (PGB), erkenningskalender, subsidiëring, financiering, assistieve technologie… Er speelt veel in de zorgsector! Welke invloed heeft dit op de zorg én zorgvastgoed?
Hoe zien de uitbaters de toekomst van ouderenhuisvesting? Onder welke voorwaarden en hoe wordt er (nog) gefinancierd, geïnvesteerd en ontwikkeld? Onder leiding van Stefaan Gielens (Aedifica) kijken we deze 6e editie met toonaangevende marktpartijen naar de toekomst van senior huisvesting.

Organisatie

Zorgvastgoed België 2018

Woensdag 24 oktober in Hotel Serwir, Sint Niklaas

De kosten van deze bijeenkomst bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch, consumpties en parkeerkaart.

Gereduceerd tarief

Wij bieden een gereduceerde tarief van €499,- (excl. BTW) aan overheden, zorgverleners, retailers en logistiekers.
Graag als opmerking bij uw inschrijving vermelden! Hierop zijn geen andere kortingen van toepassing.

Highlights

 • Toekomst Senior Housing
 • Topgesprek: Financieren, Investeren en Ontwikkelen
 • Impact Assistieve Technologie
 • Uitbaters-debat
 • Volop netwerkmomenten

Topsprekers

 • Wim Boon, KBC Bank
 • Kristof Vanfleteren, ION
 • Sébastien Berden, Cofinimmo
 • Jan Lambertyn, Triginta – EP REA
 • Joël Schols, Nextel
 • Véronique De Schaepmeester, Vlozo
 • Dominiek Beelen, Senior Living Group
 • Johan De Muynck, Zorgbedrijf Antwerpen
 • Geert Uytterschaut, Armonea
 • Stefaan Gielens, Aedifica

PROGRAMMA

12.30 uur

Onthaal met lunch

13.30 uur

​Inleiding door de moderator

Onder leiding van Stefaan Gielens, CEO Aedifica kijken we naar de ontwikkelingen in de zorgvastgoed en concrete ervaringen en visies op zorgvastgoed.

FINANCIEREN, ONTWIKKELEN EN INVESTEREN

Financiering van zorgvastgoed

Wanneer wordt een zorgvastgoedproject gefinancierd? Wat zijn de voorwaarden? Welke ontwikkelingen in financiering zijn er te bespeuren en waar liggen de mogelijkheden? Dat hoort u van Wim Boon, business development manager, sectorexpert Social Profit & Lokale Overheden KBC bank.

Toekomst van Senior Housing

ION is een relatief jong bedrijf, met inmiddels om en bij 1 miljard euro aan projecten in de pipeline. De vernieuwende promotor ontwikkelt volop Senior Housing projecten: Van (erkende) assistentiewoningen tot levensloopbestendige woningen. Wat is hun aanpak? En hoe zien zij de toekomst van Senior Housing? U hoort de inspirerende visie van Kristof Vanfleteren, managing partner ION.

Zorgvastgoed als investering

Met een portefeuille van 1,6 miljard euro in 4 landen: 145 woonzorgcentra, klinieken voor revalidatie, psychiatrie en acute zorg en meer dan 12 800 bedden telt, is Cofinimmo nu een van de belangrijkste investeerders in zorgvastgoed op het Europese vasteland. Sébastien Berden, head of Healthcare Cofinimmo, geeft zijn visie op de toekomst en perspectieven voor zorgvastgoed en de zorgsector in termen van gebouwenbeheer, projectontwikkeling en krediet- en marktcontrole.

Topgesprek: Financieren, investeren en ontwikkelen

Hoe kijken de bovenstaande stakeholders naar de toekomst van zorgvastgoed en de zorgsector? Wat zijn de mogelijkheden en opportuniteiten? Onder welke voorwaarden en hoe wordt er (nog) gefinancierd, geïnvesteerd en ontwikkeld? We gaan met hen in gesprek, waarbij ook Jan Lambertyn, Real Estate Investment Manager Triginta Real Estate Fund – EP REA van vermogensbeheerder Econopolis aanschuift.

 

15.15 uur

Break

BLIK OP DE TOEKOMST

16.00 uur

Impact assistieve technologie op zorgvastgoed

Innovatieve ontwikkelingen als assistieve technologie hebben grote invloed op zorg én zorgvastgoed in WZC’s en assistentiewoningen. Van veiligheid tot comfort, van communicatie tot personeel. Wat zijn de huidige mogelijkheden en toekomstige ontwikkelingen van slimme ICT en datanetwerken? En wat is de impact op zorgvastgoed? U hoort de visie van Joël Schols, business director Healthcare & partner van ICT integrator Nextel.

Er speelt veel in de zorgsector! Wat brengt de toekomst?

Véronique De Schaepmeester, gedelegeerd bestuurder Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk Vlozo schetst een duidelijk overzicht van de meest relevante topics die van invloed zijn op zorg én zorgvastgoed. Denk aan ontschotting, scoring, persoonsgebonden budget (PGB), erkenningskalender, subsidiëring en financiering.

Uitbaters-debat

Hoe zien de uitbaters de toekomst van ouderenhuisvesting? We gaan met hen in gesprek over de kernvragen: Welke behoeften zijn er en aan welke kwaliteitseisen moet dit voldoen? Wat kan de overheid bijdragen? Daarbij besteden we ook aandacht aan praktische vragen, zoals:

 • Aanpak leegstand assistentiewoningen
  • Ketenbedrijf evolutie
  • Hoe ziet het rustoord van de toekomst er uit?
  • Impact van technologie
  • Invloed wijziging subsidiëring

Debatleden:
Dominiek Beelen, CEO Senior Living Group
Johan De Muynck, CEO Zorgbedrijf Antwerpen
Geert Uytterschaut, COO Armonea

 

Wrap up door moderator & netwerkborrel

17.45 uur

Netwerkdrink

 

Organisatie

Zorgvastgoed België 2018

Woensdag 24 oktober in Hotel Serwir, Sint Niklaas

De kosten van deze bijeenkomst bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch, consumpties en parkeerkaart.

Gereduceerd tarief

Wij bieden een gereduceerde tarief van €499,- (excl. BTW) aan overheden, zorgverleners, retailers en logistiekers.
Graag als opmerking bij uw inschrijving vermelden! Hierop zijn geen andere kortingen van toepassing.