LOGISTIEK VASTGOED BELGIE 2018

Game changers & Slimme verbindingen

U bent van harte op dinsdag 5 juni 2018 op de 7e editie van Logistiek Vastgoed België: hét jaarlijkse event met ruim 100 vragers en aanbieders van logistiek vastgoed!  Game changers maken de toekomst! Met dit thema kijken we onder leiding van Jo De Wolf (Montea) naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in logistiek vastgoed. Denk aan impact van e-commerce, digitalisering en hoogbouw.

We gaan in op de nieuwste innovatieve ontwikkelingen zoals de last mile, on demand warehousing, sharing economy en de groei van stedelijk logistiek vastgoed.

Highlights:

  • Actueel marktoverview
  • Game Changers: the last mile
  • Slimme verbindingen: Blue Gate
  • Duurzame logistiek: dé uitdaging!
  • Game changers: Airbnb voor warehousing


Komt u ook? Schrijf nu nog snel in!

Wanneer: Dinsdag 5 juni
Waar: Horta Hopland 2 Antwerpen

PROGRAMMA

12.30 uur

Onthaal met lunch

13:30 uur

Inleiding

Jo De Wolf
Met dit thema kijken we onder leiding van Jo De Wolf (Montea) naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in logistiek vastgoed. Denk aan impact van e-commerce, digitalisering en hoogbouw. We gaan in op de nieuwste innovatieve ontwikkelingen zoals de last mile, on demand warehousing, sharing economy en de groei van stedelijk logistiek vastgoed.

TRENDS VISIES EN ONTWIKKELINGEN

Kim VerdonckMarktoverview

Hoe ziet de toekomst er uit? Wat zijn de belangrijkste nationale- en internationale trends en ontwikkelingen in de logistieke vastgoedmarkt? Met trends en ontwikkelingen als e-commerce, hoogbouw en last-mile. Kim Verdonck, head of Research en partner CBRE.

 

Ivan CardenasDuurzaam logistiek: dé uitdaging!

Economisch geograaf Ivan Cardenas van de Universiteit Antwerpen, departement Transport en Economie neemt u mee in het effect dat e-commerce heeft op onze steden. De toekomst van e-commerce, met de last mile van e-commerce en invloed op de stedelijke ontwikkeling. [Engelstalig]

 

Dirk SosefVisie op de toekomst

De Europese logistieke markt verandert snel. Supply chains worden geherstructureerd, economieën breiden uit en e-commerce versnelt. Wat zijn de gevolgen voor de distributie van goederen en wat heeft dit voor effect op logistiekvastgoed? U hoort de visie van Dirk Sosef, VP Research & Strategy Prologis.

15:00 uur

Break

GAME CHANGERS & SLIMME VERBINDINGEN

15:40 uur

Peter GarréSlimme verbindingen | Blue gate

Door de processen en stromen van verschillende logistieke operatoren te bundelen en te integreren wordt via een aantal “slimme” principes de logistieke keten geoptimaliseerd op de logistieke zone van Blue Gate Antwerp (13 hectare). De bundeling van inkomende en uitgaande stromen vindt plaats in een centrale transporthub die ook als overslagpunt fungeert. Verder ligt de klemtoon op aanvullende activiteiten met een hoge toegevoegde waarde zoals labeling, customisatie, kitting, assemblage en kwaliteitscontrole. U hoort Peter Garré, managing director Bopro.

 

Patrick LeysenGame changers | The last mile

Patrick Leysen, Vice President Future Lab bpost, geeft zijn visie op de snel veranderende zakelijke omgeving. Vanuit zijn ervaringen bij Delhaize, Parcify en bpost deelt hij praktische adviezen over het stimuleren van creativiteit, innovatie en corporate transformatie.
Patrick is mede oprichter van de door bpost overgenomen innovatieve startup Parcify waarmee de ‘delivery’ van pakjes éénvoudiger is gemaakt dan ooit tevoren.

 

Coen de LangeGame changers | Airbnb voor warehousing

De sharing economie is al jaren bezig aan een opmars. Platformen als Airbnb schieten uit de grond en maken het klanten gemakkelijker om te kiezen voor een flexibele en duurzame oplossing. Is een marktplaats voor on-demand warehousing dan niet de logische stap voor de sector? Het idee is simpel: een online marktplaats die vraag en aanbod van warehousecapaciteit en de bijbehorende diensten bij elkaar brengt. U hoort Coen de Lange, directeur en oprichter Stockspots.

 

Debat: Game changers & slimme verbindingen

E-commerce verandert de stedelijke distributie ingrijpend. De uitdagingen van de logistieke keten zijn groot, distributeurs zijn ook genoodzaakt om hun modellen aan te passen. Tijdens het gesprek gaan we verder in op de nieuwste, innovatieve ontwikkelingen zoals stadsdistributie, on demand warehousing, de voordelen van sharing economy en de groei van stedelijk logistiek vastgoed.

  • Dennie Lockefeer, CCO Van Moer Logistics
  • Coen de Lange, directeur en oprichter Stockspots
  • Patrick Leysen, VP Future Lab bpost
  • Dirk Sosef, VP Research & Strategy Prologis

Herman KoningsKeynote afsluiter | The future

Trendanalist en consumentenpsycholoog Herman Konings neemt u mee in de veranderende toekomst. Kijk, luister en laat u inspireren!

17:30 uur

 

Wrap up & Netwerkdrink

Organisatie:

Logistiek Vastgoed België 2018 

Organisatie: SPRYG Real Estate Academy
Dinsdag 5 juni
Horta
Hopland 2
Antwerpen