Blockchain & Real Estate 2019

Studiedag  Blockchain & Real Estate 2019, 22 januari, Crowne Plaza, Antwerpen

Wat gaat Blockchain voor u betekenen?

Veel vastgoedbeleggers en banken zijn al actief aan de slag met wat Blockchain voor hen kan betekenen. Bent u al klaar voor deze game changer?
Onder leiding van Prof. Maka De Lameillieure hoort u van de experten de potentiële kracht van de Blockchain-technologie. Zo kijken we naar de mogelijkheden van Blockchain bij vastgoedtransacties, beheer, exploitatie en financiering.
In 1 namiddag krijgt u een actueel overzicht wat deze technologie voor uw vastgoedpraktijk kan betekenen.

Highlights

  • Actueel overzicht Blockchain
  • Impact op vastgoedtransacties
  • Blockchain in vastgoedbeheer & beheer
  • Aanpak banken en beleggers
  • Gratis studieboek Blockchain in de Praktijk!

Dinsdag 22 januari 2019

Crowne Plaza, Antwerpen

 

Onthaal met netwerklunch

Inleiding door moderator

De vastgoedmarkt heeft veel spelers, een uitgebreid juridisch kader en veel transacties die niet altijd volledig transparant zijn. Deze markt leent zich dus uitstekend voor Blockchain. Prof. Maka De Lameillieure, director Competence Centers Antwerp Management School (AMS), geeft na een inleiding op Blockchain. Met het hoe en waarom worden toekomstperspectieven aangehaald en gaat zij in op op de registratie van vastgoed via Blockchain en de impact op kadaster, FOD, banken en notariaat.

Veranderingen door Blockchain

Roel Verhaertere-stadssecretaris Antwerpen, schreef twee toonaangevende boeken over Blockchain. In zijn presentatie licht hij de potentiële kracht van de Blockchain-technologie toe voor de overheid, alsook de impact van deze nieuwe technologie op de samenleving, alsmede op de vastgoedsector. Daarbij gaat hij netelige kwesties niet uit de weg. Hiermee opent hij onze ogen voor wat er bezig is in het buitenland en breekt een lans voor een intense samenwerking met onze Noorderburen.

Impact op vastgoedtransacties

Karel Winderickx, advisor Management Consulting Global Asset Management Competence Center KPMGbespreekt de impact van Blockchain op vastgoedtransacties. Aan de hand van diverse initiatieven van Blockchain en Real Estate wereldwijd laat hij inzien welke invloed de Blockchain-technologie op vastgoedtransacties en de Belgische vastgoedsector kan hebben.

Break

Blockchain in vastgoedbeheer & onderhoud

Met de vastgoedoverdracht wordt nog vaak dubbelwerk gedaan: informatie wordt opgeslagen in eigen systeem en wordt niet gecommuniceerd. Tijdens zijn presentatie laat Kees van Iwaarden, ceo LOEK!, u vanuit een ander perspectief naar vastgoedprocessen kijken. Hij vertelt hoe we ‘smart contracts’ kunnen inzetten, zodat we een gebouw naar een digitale zelfstandige entiteit kunnen transformeren. Hierdoor kunnen verhuur- en onderhoudsprocessen een stuk soepeler en sneller verlopen.

“Tokenization of Assets” op Vastgoedbeleggen

De Blockchain-technologie kan grote impact hebben op de wijze waarop onroerend goed wordt gefinancierd, zowel op objectniveau als op portefeuilleniveau. Bloqhouse doet een pilootproject rondom beleggen in vastgoed. Tim Rutgers, mede-oprichter van Bloqhouse gaat in op de impact van de zogenoemde ‘tokenization of assets’.

Kritische blik vanuit financiële sector

Hoe kijkt een bank naar Blockchain en de toepassingen ervan in vastgoed? Koen Vingerhoets, project coördinator Blockchain & Digital Transformation Belfius, gaat op boeiende wijze in op deze ontwikkelingen. Daarbij bespreekt hij het standpunt vanuit de bank en haar risicoperceptie. Ook toont hij hoe banken nu al inspelen op Blockchain.

Wrap up & Netwerkdrink

 

Dinsdag 22 januari 2019

Crowne Plaza, Antwerpen