Zorgvastgoedinvesteerder legt hand op project van 11,1 miljoen

Care Property Invest heeft alle aandelen verworven van Igor Balen nv. De zorgvastgoedinvesteerder uit Schoten legt zo de hand op Residentie De Anjers, een nieuwbouwproject ter waarde van 11,1 miljoen euro dat bestaat uit een groep van assistentiewoningen met 62 woongelegenheden.

Het woon-zorgproject Residentie De Anjers in Balen bestaat uit 2 gebouwen met elk 5 bouwlagen. Blok A en B tellen respectievelijk 37 en 25 assistentiewoningen. De groep van assistentiewoningen is bovendien geïntegreerd binnen een grotere woonzorgcampus. Daarin bevinden zich niet alleen een woonzorgcentrum, het Sociaal Huis, het lokaal dienstencentrum en een aantal bejaardenwoningen van het OCMW, maar ook woningen voor ouderen van een sociale huisvestingsmaatschappij.

De uitbating van de groep assistentiewoningen zal door Astor vzw worden waargenomen. Peter Van Heukelom, ceo van Care Property Invest: “Wij zijn verheugd om een nieuwbouwproject van dergelijke omvang op te kunnen nemen in onze zorgvastgoedportefeuille. Het is ook de eerste samenwerking die we aangaan met exploitant Astor vzw.”

De overname kadert in de doelstelling van Care Property Invest om in de toekomst haar vastgoedportefeuille verder uit te breiden met zorgvastgoed in zowel het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest als in de hele Europese Economische Ruimte.

Bron: MadeinAntwerpen