Nieuwe hoofdzetel van Barco genomineerd voor internationale vastgoedprijs

Het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers Architects heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de International Property Awards.

In Londen vond eind oktober de Europese selectie plaats voor de International Properties Awards. Dit evenement bekroont in vier hoofdcategorieën (architectuur, vastgoed, projectontwikkeling en interieur) opvallende vastgoedprojecten en bedrijven. De Europese geselecteerden nemen het in de finale op tegen de genomineerden van de andere continenten. Op 12 december worden, opnieuw in Londen, de winnaars bekend gemaakt.

Jaspers-Eyers Architects maakte in Londen kans op vijf nominaties; het werden er uiteindelijk twee. In de subcategorie Best Office Architecture is de nieuwe hoofdzetel van Barco een kanshebber op een prijs. The Circle, zoals het gebouw heet, is een verlengstuk van de oude Barcogebouwen en ligt vlakbij de E17 in Kortrijk. Het is een cirkelvormig volume van 75 meter in diameter en een hoogte van 25 meter. Naast kantooroppervlakte omvat het gebouw met een oppervlakte van 30.000 m² ook onderzoeks- en ontwikkelings-ruimtes, een demonstratieruimte, een auditorium en een bedrijfsrestaurant voor de 1500 werknemers op de campus en de buitenlandse bezoekers.

Lees verder: Trends – Knack