Xior Student Housing sluit akkoord

Xior Student Housing NV, de BE-REIT gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België en Nederland, heeft een akkoord gesloten omtrent de herontwikkeling van een kantorencomplex gelegen in de Brusselse rand (Zaventem), vlakbij diverse hogere onderwijsinstellingen (UCL, Ecam, Vinci, Ephec) en het UZ Saint Luc. Deze transactie zal, na de voorgenomen herontwikkeling, een totale investeringswaarde hebben van ca. 36 miljoen euro.

Xior heeft een akkoord gesloten omtrent de herontwikkeling van een te reconverteren kantorencomplex gelegen in de Brusselse rand (Zaventem), vlakbij diverse onderwijsinstellingen (Université Catholique de Louvain, Ecam, Vinci, Ephec), het Universitair Ziekenhuis Saint Luc en verschillende onderzoeksinstellingen (o.m. de Duve Instituut).

De herontwikkeling zal gebeuren via een joint venture met een private ontwikkelaar, waarmee Xior ook eerder al de handen in elkaar sloeg. Xior kan hiermee haar positie verstevigen in de Brusselse regio, waar nog steeds een grote vraag bestaat naar nieuwe kwalitatieve studentenhuisvesting.

De totale investeringswaarde (na reconversie) zal ca. EUR 36 miljoen bedragen en het project heeft een verwacht gemiddeld aanvangsrendement van ca. 6,3%. De participatie in de joint venture door Xior is onderhevig aan bepaalde voorwaarden, waaronder het bekomen van een vergunning. Vervolgens zal het kantoorgebouw worden omgevormd tot een complex met 256 zelfstandige studio’s en een student flat hotel met 72 units, op basis van een ontwerp van architectenbureau Jaspers-Eyers. In de gelijkvloerse plint zullen retail voorzieningen (buurtsupermarkt, sushi bar, laundry shop, trendy restaurant) worden ondergebracht, die samen met de ondergrondse parkeerplaatsen door een derde-investeerder zullen worden herontwikkeld.

De ingebruikname van dit studentenpand is voorzien voor het academiejaar dat aanvangt in september 2019. Voor de uitbating van het studentenhotel wordt een huurgarantie verschaft ten gunste van Xior voor een termijn van twee jaar op 50% van het aanbod en voor de studentenunits wordt eveneens een gedeeltelijke huurgarantie verschaft gedurende één jaar.

Christian Teunissen, CEO van Xior: “We zijn verheugd om het aanbod van kwalitatieve studentenvoorzieningen verder uit te breiden in de Brusselse regio, waar de nood aan dergelijke voorzieningen zeer hoog is. Met de herontwikkeling in joint venture, kunnen we bovendien het project meteen naar onze hand zetten, met een ideale mix van klassieke studentenstudio’s en een student flat hotel, waarmee tegemoet wordt gekomen aan een bijkomende vraag naar flexibele huisvesting voor studenten.”

Bron: Xior

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress