Woontoren project Nieuw Zuid gaat naar Biennale in Venetië

Architectenbureau CF Moller stelt momenteel vijf modellen van hun projecten voor in het Deense paviljoen op de Biennale Architettura in Venetië. Eén van deze projecten is de gemengde residentiële hoogbouw met sociale invlashoek in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid, een samenwerking met het Belgische architectenbureau BRUT.

Sociaal en gedifferentieerd

BRUT en CF Moller wonnen een wedstrijd om het project te mogen ontwerpen. Naar eigen zeggen herdefiniëren ze in hun voorstel de woontoren als een gestapelde sociale gemeenschap. De architectuur vertrekt van het idee dat het gebouw vanbuiten toont wat het binnen doet. De sociale kwaliteiten in het ontwerp bepalen mee het design van de toren. De bureaus willen met hun project de paradox uitdagen dat er in een woontoren toch vaak weinig sociaal contact heerst.

Om een gedifferentieerd publiek aan te trekken, komt er een grote variatie aan woontypologieën in het nieuwe gebouw. Er komen kleine appartementen voor jongeren, lofts voor jonge tweeverdieners, grote familiewoningen, aangepaste appartementen voor ouderen en meer innovatieve duplexflats. De ontwerpers groeperen deze woningen tot verticale mini-gemeenschappen.

Het project maakt op de Biennale onderdeel uit van het Deense paviljoen. De exhibitie draagt de titel The Art of the Many en wordt na de Biennale tentoongesteld in het Danish Architecture Centre. De Biennale Architettura in Venetië loopt dit jaar van 28 mei tot 27 november.

Bron: Bouw & Wonen

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress