Willy Naessens wordt Voka legende

Willy Naessens, oprichter en bezieler van de gelijknamige ondernemingsgroep, wordt op 21 december gehuldigd. Voka Oost-Vlaanderen roept hem dan uit als Voka Legende, een lifetime achievement award. Willy Naessens wordt zo de vierde Voka Legende en volgt Gents burgemeester Daniël Termont op.

“Met Willy Naessens huldigen wij een man die ons toont wat het écht betekent ondernemer te zijn en die de uitstraling van Oost-Vlaanderen op een buitengewone manier heeft versterkt”, licht Chris De Hollander, voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, toe. “Hij nam in zijn carrière van bijna 65 jaar risico’s, maar wist ook een onwaarschijnlijk duurzaam groeitraject af te leggen. De groep is nu klaar voor een grote internationale sprong.”

Jong geleerd

Willy Naessens hield op zijn 14de zijn schoolcarrière voor bekeken en ontpopte zich sindsdien tot een gedreven rasondernemer. Eerst gebeurde dat als kippenkweker, nadien als handelaar in veevoeders en nog later als bouwondernemer. Zijn succesvolle strategie steunt op principes als verticale integratie, diversificatie en menselijk kapitaal.

Intussen omvat de Willy Naessens Group 30 bedrijven, goed voor een omzet van meer dan 400 miljoen euro en ruim 1.500 medewerkers in de divisies bouwen en voeding. Op vlak van industriebouw en de bouw van zwembaden is de groep zelfs nummer 1 in de Benelux. Willy Naessens Food is dan weer marktleider in België als distributeur van bereide voedingswaren.

Ook zijn grote passie voor paarden vertaalt Willy Naessens in ondernemerssucces met de uitbouw van stoeterij en fokkerij De Strohoeve in Elsegem.

Naast Daniël Termont en Willy Naessens werden de voorbije jaren ook KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte en professor aan de UGent Marc Van Montagu tot Voka Legende gekroond.

Bron: madeinoostvlaanderen

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress