Wie wil er binnen blijven als het buiten mooi weer is…

Als vastgoedcommunicatiebedrijf hecht hooox steeds veel belang aan het creëren van kwalitatief, hoogstaande 3D beelden. Al zijn de projecten vaak bijzonder uiteenlopend, van appartements- tot industriegebouw, er is altijd één constante: het zonnige weer. Bewolking wordt zelden weergegeven, laat staan andere seizoenen. Klanten verkiezen artificiële, kleine, witte wolkjes. Want wie wil er nu wonen onder die grote grijze onweerwolken…

Het is duidelijk waarom dit wordt gevraagd, iedereen houdt van wat zonlicht in zijn leven. Het is dé nummer één marketing tool om ‘de droom’ te verkopen. Wanneer we echter realisme en authenticiteit trachten na te streven, is het dan niet tegenstrijdig om onze woonplaatsen weer te geven als zonovergoten paradijzen?

Vooral wanneer de zon daarenboven nog een gigantische schaduw veroorzaakt op een of meerdere gevels en die gevels op hun beurt op het landschap. Het project, in zijn reële omgeving geplaatst, wordt door de ongeloofwaardige voorstelling aanzien als een belemmering van licht. Dit is net niet wat een beeld zou moeten doen. Het project verliest zijn functie en vormt een overlast op zijn omgeving.

Daarnaast kan zonlicht een ongewenste impact hebben op interieurbeelden, want wie wil er binnen blijven als het buiten mooi weer is! Dit is waar andere weerselementen tot hun recht kunnen komen. Een beetje regen kan in 3D beelden een van de fundamentele doelstellingen van een gebouw tonen, namelijk onderdak. In plaats van buiten naar binnen te brengen en de grens tussen appartement en groene omgeving te verwijderen, kunnen we een element van scheiding, privacy en thuis creëren.

Winter?

Winterbeelden zijn zeer effectief bij het voorstellen van ons eigen thuis. Winterlandschappen spreken tot ieders verbeelding. Denk maar aan het gezellig zitten bij de haard of de vele referenties die we door de media rond kerst te zien krijgen. De interieurverlichting komt daardoor niet kunstmatig over, maar straalt een uitnodigende warmte uit. Het is uw heiligdom dat u beschermt tegen de barre kou van het buitenleven.

En wat met regen?

Als een vers, onbetreden sneeuwtapijt fantasierijke taferelen opwekt, waarom dan niet een regenbui? Net als onze idyllische wolken kan een plas water betoverend zijn! Spiegelachtige plassen kunnen vele toepassingen hebben. Architecturale elementen kunnen nogmaals gereflecteerd worden. Het kan de aandacht focussen op wat we willen dat het publiek naar kijkt.

Door te spelen met de seizoenen, kunnen we voorkomen dat projecten eruit zien als onrealistische en onbereikbare utopieën.

In plaats daarvan is het beter levende, ademende plaatsen te creëren zoals ze werkelijk zijn. Potentiële kopers of geïnteresseerden gaan zich zulke beelden langer herinneren wat automatisch zal resulteren in een verkoopsvoordeel voor de ontwikkelaar. Projecten krijgen een eigen karakter, zullen een eigen leven gaan leiden en vallen op tussen de massa.

Als fotografie sfeer kan scheppen met donkere, diepe zwarte tinten en verbrande kleuren, waarom zouden 3D beelden dat niet kunnen? Somber weer kan wondermooi zijn!

Klik hier voor meer info over de diensten van hooox

 

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress