WDP verdient in Nederland fors aan zonnepanelen op logistiek vastgoed

WDP verdient in Nederland fors aan zonnepanelen op logistiek vastgoed

WDP investeert nog eens 25 miljoen euro in zonnepanelen in Nederland. Hoewel zonnepanelen niet de core business van de logistiek vastgoedspecialist zijn, legt de investering WDP geen windeieren. Het Belgische bedrijf wijkt daarvoor vooral uit naar Nederland, waar het profiteert van subsidies. 

De platte daken van distributiecentra lenen zich goed voor zonnepanelen, dat weet ook WDP. Volgens De Tijd verdient WDP meer aan zonnepanelen dan aan zijn grootste klanten. In 2016 brachten de zonnepanelen in België, Nederland en Roemenië 8,4 miljoen euro op; goed voor 8 procent van de totale inkomsten van het bedrijf. Ter vergelijking: grote klanten als Kuehne & Nagel brengen 6,5 procent van alle huurinkomsten op.

WDP verdubbelt capaciteit in Nederland

In Nederland investeert WDP nog eens 25 miljoen euro in 100.000 zonnepanelen. Het verdubbelt in een jaar tijd de capaciteit in Nederland van 25 megawattpiek naar 50 megawattpiek.  Met die extra capaciteit kan WDP tegen 2018 het hele eiland Texel voorzien van groene stroom.

Nederland aantrekkelijk door subsidies

De keuze voor Nederland zou te danken zijn aan de subsidies in ons land. Het rendement dat WDP wil halen op de zonnepanelen moet in lijn liggen met het rendement op de vastgoedportefeuilles in een land. De vastgoedportefeuilles in Nederland en België zijn nagenoeg hetzelfde, maar de capaciteit van zonnepanelen in België bedraagt slechts 22 MWp.

CO2-neutraal

WDP gaat nu richting 85 megawattpiek aan zonne-energie in België, Nederland en Roemenië. Op termijn moet dat 100 megawattpiek zijn. Uiteindelijk moeten de investeringen leiden naar een CO2-neutraal WDP.

Bron: Logistiek Profs

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress