Vroegere zagerij wordt stille stadsoase

Vroegere zagerij wordt stille stadsoase

Een stil paradijsje op mensenmaat: zo omschrijft ontwikkelaar Re-Vive het autovrije inbreidingsproject voor 57 woongelegenheden in de vroegere houtzagerij De Houtwerf in de Elisabethwijk. De woongelegenheden in het groen krijgen een houten gevel.

“We kopen enkel binnenstedelijke reconversieprojecten. Oude industriële vestigingen met potentieel vanwege de ontsluiting en de locatie”, aldus CEO Nicolas Bearelle.

“In de Elisabethwijk hebben we een oude houtzagerij gekocht. Oude elementen van de houtzagerij die we nog aantroffen, gaan we hergebruiken in het openbaar domein. Oude karretjes of de sporen die er nog lagen, blijven op deze manier bewaard en geven karakter aan de buurt. De link met het verleden behouden we ook door te werken met gevels in hout. Ons project heet niet toevallig ‘t Fineer.”

Auto’s onder de grond

Het project ligt midden in de stad, maar volgens de CEO plukken de toekomstige bewoners hier enkel de voordelen van. “Het wordt muisstil wonen in deze autovrije wijk. Auto’s komen niet in de wijk zelf, maar gaan meteen ondergronds. Bovengronds komen fiets- en wandelverbindingen, dus het zal effectief stil blijven. Mensen ervaren hier het gevoel van op de buiten te wonen, terwijl ze in de binnenstad zitten. Dat is de grote troef van deze ontwikkeling”, meent Nicolas Bearelle.

De eerste steen werd dinsdag gelegd, maar nu al zijn er vijftien woongelegenheden verkocht. “Tegen eind 2018 wonen de eerste mensen hier.”

Het stadsbestuur toont zich gecharmeerd door ‘t Fineer. “Inbreiding, veel groen, een knipoog naar het verleden: dat is precies waar we met de stad naartoe willen. Een bijkomende troef is dat we hier tegenover in de Truweelstraat bezig zijn met de ontwikkeling van de site Paterskerk, met een gemeenschapscentrum. Beide projecten zullen elkaar aanvullen en openen in dezelfde periode”, weet schepen van Ruimtelijke Ordening Christel Geerts (SP.A).

“Met ‘t Fineer in de Elisabethwijk, Filteint aan de Antwerpsesteenweg, VTS aan het Onze-Lieve-Vrouwplein en de Paterssite in de Truweelstraat in volle aanleg zijn bijna alle oude sites in het stadshart aangepakt.”

Bron: nieuwsblad.be

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress