Voorwaardelijke vergunning voor bouw van woonzorgcentrum

Voorwaardelijke vergunning voor bouw van woonzorgcentrum
De provincie Vlaams-Brabant geeft een vergunning aan Mater Dei voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum in Heikruis, deelgemeente van Pepingen in het Pajottenland. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Het nieuwe woonzorgcentrum is gelegen in een daartoe bestemde zone op het gewestplan. De provincie legt als voorwaarde op dat de belangrijkste historische en dorpsbepalende gebouwen behouden moeten blijven.

Buurtbewoners dienden bij de provincie beroep aan tegen de bouwvergunning die de gemeente Pepingen op 13 april afleverde aan Mater Dei. De provincie besliste om toch de vergunning te verlenen.

“Met onze beslissing kiezen we voor het behoud van een gemeenschapsvoorziening”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Stedenbouwkundige Vergunningen en Erfgoed. “De nieuwbouw is nodig omdat de nieuwe regelgeving grotere kamers oplegt. Maar we willen ook het erfgoed bewaren.”

Het nieuwe woonzorgcentrum bestaat uit vier gebouwen rond een binnentuin. Rond de historische gebouwen en de nieuwbouw wordt een groene zone aangelegd.

Bron: madeinvlaamsbrabant

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress