Vlaamse administratie gaat naar Tour & Taxis

tijd_20140513_008-en

De Vlaamse administratie in Brussel verhuist in 2017 naar het project Meander op Tour & Taxis. Dat bevestigt projectontwikkelaar PMV.

Het project Meander (zie kader) is als winnaar uit de wedstrijd gekomen die de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) in opdracht van de Vlaamse regering had georganiseerd. Sinds midden maart werd enkel nog onderhandeld met Project Tour & Taxis. Kwalitatief en in prijs scoorde het project beter dan de drie andere kandidaten.

Het VAC Brussel komt helemaal vooraan op de site van Tour & Taxis.  Dat is aan de Havenlaan en vlak voor de ‘broodrooster’, de nieuwe hoofdzetel op Tour & Taxis voor Leefmilieu Brussel, die al dit najaar in gebruik wordt genomen.

In het nieuwe project van 46.000 m² krijgen 2.600 Vlaamse ambtenaren een nieuwe stek volgens het principe van het Nieuwe Werken. De bouwwerken zijn gepland voor 2015 en 2016. Vanaf 2017 kan het in gebruik worden genomen. De bouwvergunning moet wel nog worden verkregen.

Vandaag zijn de Vlaamse ambtenaren in Brussel nog verspreid over onder meer het Phoenixgebouw (ca. 750 werknemers) en het Boudewijngebouw (ca. 1.200 werknemers), beide in de Koning Albert-II-laan aan het Noordstation. Omdat de huurcontracten voor beide gebouwen aflopen in 2017 en 2018, opteerde de overheid voor nieuwe, duurzame huisvesting die beter is aangepast aan de hedendaagse noden.

De socialistische overheidsvakbond ACOD liet alvast weten de beslissing te willen aanvechten bij de Raad van State ‘vanwege de afstand naar het station en de onveiligheid van de buurt’.

De Vlaamse regering groepeert al enkele jaren haar ambtenaren in een beperkt aantal duurzame gebouwen in de buurt van grote stations. Er zijn reeds Vlaamse administratieve centra (VAC’s) in Hasselt, Leuven, Antwerpen, Brugge en Gent.

Project Tour & Taxis is voor 50 procent eigendom van Extensa (100 procentAckermans & van Haaren). RB Development en IRET Development hebben elk 25 procent.

Tour & Taxis is ook kandidaat voor de nieuwe hoofdzetel voor de Brusselse administratie. De kandidaturen voor dat project moesten begin vorige week binnen zijn. Er waren zes kandidaten.

Er komt op de site van Tour & Taxis zo’n 250.000 m² vastgoedontwikkeling, waaronder kantoren, een duizendtal woningen en een school.

Bron: tijd.be

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress