Vivalto Home investeert in Belgisch zorgvastgoed

De Belgische belegger in zorgvastgoed Vivalto Home Belgium heeft in 2017 vier verpleeghuizen aangekocht. De portefeuille stijgt daarmee tot 25 objecten en 2.100 bedden.

Vivalto Home is eigenaar van het zorgvastgoed en beheert en exploitatie de verzorgingstehuizen. ‘Vivalto Home wil de speler bij uitstek worden in België door zich van de concurrenten te onderscheiden door hun filosofie en humanistisch standpunt’, vertelt medeoprichter en ceo Benoit della Faille van de groep. ‘Wij willen de bestaande infrastructuren zo goed mogelijk afstemmen op de noden van de ouderen en daarbij het voortbestaan van buitengewone familiebedrijven garanderen.’

In 2017 breidde Vivalto Home zijn aantal vestigingen uit in Vlaanderen (gestart in 2016) met de aankoop van twee locaties in de buurt van Antwerpen (woonzorgcentrum Molenheide in Wijnegem) en Kortrijk (WZC Eigentijd in Kuurne). Het versterkte ook zijn positie in Wallonië met de aankoop van twee locaties in Henegouwen, een regio waar de groep nog niet aanwezig was (Manoir du Ménil in Brasménil en Pic au Vent in Doornik). Ook het Brusselse Gewest werd niet vergeten. Een nieuwe gebouwde grote residentie met 150 bedden opent begin 2018 zijn deuren in Sint-Lambrechts-Woluwe.

‘Onze externe groeicapaciteit in 2017 is het resultaat van de herstructurering van het kapitaal in september 2016 dankzij het betrekken van nieuwe institutionele aandeelhouders en de versterking van onze particuliere aandeelhouders’, legt Della Faille uit. ‘Dankzij de belangrijke investeringen van dit jaar, verhogen we onze opvangcapaciteit met 600 bedden (25 procent) en onze omzet, 49,5 miljoen euro in 2016, zou met ongeveer dertig procent moeten stijgen tot ongeveer 70 miljoen euro, met inbegrip van de aankopen in 2017 verwezenlijkt.’

Bron: vastgoedmarkt

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress