Vastgoedmakelaars bundelen krachten rond nieuwe zoekertjessite

Met de lancering van een eigen immosite willen de vastgoedmakelaars de willekeurige verspreiding van immozoekertjes tegengaan.

Het nieuwe webinitiatief van de vastgoedmakelaar kreeg de naam ImmoScoop en het bundelt het vastgoedaanbod van meer dan 120 makelaars. ImmoScoop zal de nieuwe panden van de aangesloten makelaars de eerste maand in primeur publiceren.

Met ImmoScoop volgen de Vlaamse makelaars het voorbeeld van hun Nederlandse collega’s. In Nederland heeft Funda, de site van de belangrijke makelaarsvereniging NVM, een dominante positie in het online aanbod van (residentieel) vastgoed. In het persbericht over de lancering van ImmoScoop merken de initiatiefnemers op dat ‘de tarieven van de marktleiders elk jaar stijgen zodat deze stilaan onbetaalbaar worden’. ImmoScoop wil ook terug overzicht brengen in het ‘overaanbod aan vastgoedwebsites’. En het is ook een antwoord op de ‘zogenaamde “scrapers”, die de informatie van makelaars en consumenten ongevraagd kopiëren en publiceren met kwaliteitsverlies en ontevreden klanten tot gevolg’. Het aanbod op ImmoScoop zou beveiligd zijn met anti-scraping technologie.

Voorlopig zijn vooral makelaars uit de provincie Antwerpen verenigd rond de nieuwe site, maar er zouden vergevorderde plannen zijn voor uitrol van ImmoScoop naar de andere Vlaamse provincies.

Bron: Trends

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress