Refugehof haalt koelte en warmte uit Dijlewater

Refugehof haalt koelte en warmte uit Dijlewater

De provincie Vlaams-Brabant heeft een milieuvergunning afgeleverd aan KWOnet uit Leuven voor de installatie van een koude-warmteopslag op de site Refugehof in de Janseniusstraat-Minderbroedersstraat. Een koude-warmteopslag is een klimaatvriendelijke manier voor het verwarmen en koelen van gebouwen.

Het Refugehof is een complex op de voormalige ziekenhuiscampus tussen de Janseniusstraat en de Minderbroedersstraat in Leuven met appartementen, eengezinswoningen en assistentiewoningen. KWOnet kreeg zopas een vergunning van de provincie Vlaams-Brabant om een koude-warmteopslag te installeren voor de verwarming en afkoeling van de site Refugehof. Het toestel pompt water uit de Dijle dat daarna over een warmtewisselaar wordt geleid. In de winter wordt warmte gehaald uit het rivierwater voor de verwarming van de site. Tijdens de zomer gebeurt het tegenovergestelde. Het Dijlewater koelt dan de gebouwen af.

”Een koude-warmteopslag bespaart energie ten opzichte van de conventionele manier van koelen en verwarmen. Met zo’n koude-warmteopslag kunnen we de uitstoot van CO2 verminderen. Als je weet dat huishoudens verantwoordelijk zijn voor 30% van de CO2-uitstoot in onze provincie dan is een dergelijk innovatief systeem belangrijk om Vlaams-Brabant klimaatneutraal te maken”, zegt Tie Roefs (Groen), de gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid.

Bron: hln

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress