PMV stapt uit ABO-Group

ABO-Group, een geheel van ingenieurs- en testingondernemingen met hoofdzetel in Gent, valt volledig in handen van de familie van oprichter Frank De Palmenaer. Die kocht de andere aandeelhouder, Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), uit de groep om de werking te bevorderen.

PMV verkoopt 383.890 aandelen aan ID+, de vennootschap van Frank De Palmenaer, voor een prijs van 2,63 euro per aandeel. Het gaat om alle aandelen, waardoor PMV na de transactie geen aandelen in ABO-Group meer zal bezitten. Op die manier zal ABO niet langer, rechtstreeks of onrechtstreeks, gefinancierd zijn door de Vlaamse overheid of één van haar filialen, want PMV behoort daartoe.

Volledige onafhankelijkheid

In het verleden diende ABO telkens een afwijking bij de bevoegde minister aan te vragen wanneer de groep wilde meedingen bij aanbestedingen van de Vlaamse overheid, ook al was de participatie van PMV kleiner dan de 5 procent statutaire meldingsdrempel. Een bodemdeskundige dient volgens de Vlaamse wetgeving immers onafhankelijk te zijn van zijn opdrachtgever. Die administratieve rompslomp is nu achter de rug.

“Het betekende niet enkel een zware administratieve inspanning, maar bracht ook controlekosten met zich mee. Dit alles is nu voorbij, waardoor we onze bodemonderzoeken in Vlaanderen opnieuw efficiënter kunnen uitvoeren”, zegt Frank De Palmenaer.

Bron: madeinoostvlaanderen

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress