Pleidooi voor een bos op de site van Uplace

Hans Bonte tovert een wit konijn uit de hoed om de knoop rond het Uplace-dossier te ontwarren. De burgemeester van Vilvoorde pleit ervoor om het in het naburige Machelen gesitueerde shoppingcenter af te schaffen en te vervangen door een recreatiebos.

De Vlaamse minister-president Geert Bourgeois (N-VA) liet weten dat hij in gesprek wil gaan met de ­burgemeesters van Vilvoorde en Machelen over de toekomst van de site. Het zogenaamde belevingscentrum Uplace is zo goed als dood, omdat de Raad van State het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor het project een tweede keer heeft vernietigd.

De SP.A-burgemeester van Vilvoorde is vragende partij om zelf aan de slag te gaan met de ruimtelijke plannen. “Het laatste wat we willen, is nog meer fijn stof en nog meer stilstaan. Ook voor de verdere ­sanering van de bodem en de lucht zou een bos goed zijn. Als de Vlaamse regering echt geloofwaardig wil zijn met haar betonstop is dit de beste manier om dat te tonen.”

De site van Uplace ligt op het grondgebied van de gemeente ­Machelen. Daar houdt burgemeester Jean-Pierre De Groef vast aan het winkelcentrum. Volgens Bonte zullen er ook met een afgeslankte versie Uplace light opnieuw procedureslagen volgen.

Bron: madeinvlaamsbrabant

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress