Opmerkelijk voorstel: Transfersom voor kmo-medewerkers

Opmerkelijk voorstel: Transfersom voor kmo-medewerkers

Grote bedrijven die veelbelovend talent wegkapen bij een kmo, zouden daar -net zoals in het voetbal- een transfersom voor moeten betalen. Dat is het opmerkelijke voorstel van Dirk Vanstipelen, directeur van Syntra Limburg.

“In het voetbal is het de normaalste zaak van de wereld: een grote club die een speler wegplukt bij een kleinere club, betaalt daarvoor een opleidingsvergoeding. Waarom kan dat ook niet in de bedrijfswereld”, vraagt Vanstipelen zich af. “De zogenaamde ‘war for talent’ is heel nadelig voor kmo’s. Zij hebben niet het budget om meteen mensen met de nodige kennis en ervaring in huis te halen, en moeten ze daarom vaak zelf opleiden op de werkvloer. Bovendien moeten ze met lede ogen toekijken hoe de beste en meest ervaren werknemers door grote ondernemingen worden weggeplukt.”

En dus oppert hij het idee van de transfersom of opleidingsvergoeding. “Grote bedrijven zijn allemaal op zoek naar de witte raven met kennis en ervaring. Ze moeten maar bereid zijn om daar iets voor te betalen. De kmo’s kunnen die vergoeding dan gebruiken om nieuwe mensen op te leiden, of om dit keer wel mensen met de nodige kennis en ervaring aan te trekken.”

Of nog: “Je zou ook contractueel kunnen laten vastleggen dat medewerkers die één of meerdere extra opleidingen hebben genoten, gedurende een aantal jaren niet mogen vertrekken. Maar of dat juridisch hard te maken valt, daar twijfel ik aan”, besluit Vanstipelen.

Bron: madeinlimburg

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress