Noordwijk krijgt groene make-over

De Brusselse Noordwijk zal de komende jaren grondig gerenoveerd worden via het stadsvernieuwingscontract Citroën-Vergote. De versnipperde parken in de buurt worden vernieuwd en beter met elkaar verbonden zodat er een echt netwerk van groen ontstaat aan de twee oevers van het Kanaal. Ook de wegeninfrastructuur wordt aangepakt. Mogelijk wordt ook de Zenne opnieuw opengelegd.

Dat kondigt de Brusselse regering aan op een persconferentie met Rudi Vervoort (PS) en Céline Fremault (CDH). Via het stadsvernieuwingscontract (SVC), een soort grensoverschrijdend wijkcontract, moet de openbare ruimte in de Maritieme Wijk in Sint-Jans-Molenbeek en de Noordwijk in Brussel aangepakt worden. In het project zijn ook betaalbare woningen opgenomen en de bouw van gemeenschapsvoorzieningen. Het is het eerste contract in zijn soort.

Concreet zal het Gewest investeren in twee belangrijke verkeersassen die nu nog teveel een barrière zijn in de wijken. De Bolivarlaan en de Picardstraat worden heraangelegd en worden aangename lanen met ruimte voor voetgangers en fietsers. De twee lanen worden in de toekomst ook verbonden door de Picardbrug, een brug voor openbaar vervoer en zwakke weggebruikers die al langer op de planning staat.

Op die manier worden de twee oevers van het Kanaal beter verbonden. In de toekomst kan er ook een tramlijn aangelegd worden op deze as.

Groen netwerk
Ook de parken worden grondig onder handen genomen. Doel is een netwerk van parken te krijgen die allemaal met elkaar verbonden zijn, aan de beide kanten van het Kanaal. Het Maximiliaanpark dat vandaag onaantrekkelijk en versnipperd is wordt daarom volledig heraangelegd, samen met de kinderboerderij aan het IJzerplein.

Dat Maximiliaanpark moet verbonden worden met de andere parken in de buurt: het park van Thurn & Taxis, de Handelskaai, het Zennepark. Door een aangenamere openbare ruimte rond het Monument aan de Arbeid, de Redersbrug, de Picardbrug en het Saincteletteplein moeten al die parken enigszins in elkaar overlopen.

Lees meer: Bruzz

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress