Nieuwe neen tegen Eurostadion

Nieuwe neen tegen Eurostadion

De Vlaamse administratie Mobiliteit en Openbare Werken heeft een ongunstig advies uitgebracht voor de bouw van het Eurostadion in Grimbergen. Een nieuwe neen voor het project van Ghelamco, na het negatief advies van de gemeente Grimbergen vorige week.

Het nieuwe advies bevat punten van kritiek die het project al maandenlang blokkeren. De mobiliteitsimpact werd onvoldoende onderzocht. Er zijn onvoldoende garanties op het vlak van openbaar vervoer. Die kritiek werd ook al geuit in een eerder negatief advies van het departement Mobiliteit en Openbare Werken. “De vergunningsaanvraag biedt onvoldoende antwoorden voor het mobiliteitsvraagstuk”, stelt het advies.

Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) had het advies opgevraagd bij partijgenoot en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Het advies van de Vlaamse administratie is niet bindend. Maar volgens Ronse gaat het wel om “een nieuwe mokerslag” voor het bouwdossier. “Doorgaans wordt het advies ernstig meegenomen in de eindbeoordeling.”

Concurrentie

Het is nu uitkijken naar de beslissing van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Zij moet eerst in beroep oordelen over de afschaffing van de buurtweg op parking C in Grimbergen. Schauvliege heeft tot 2 februari 2018 de tijd om te beslissen over de aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Voor de openingswedstrijd van het EK voetbal 2020 krijgt het Eurostadion concurrentie van Amsterdam, Glasgow, Rome en Sint-Petersburg. Dat maakte de Europese voetbalbond Uefa dinsdag bekend. Het uitvoerend comité van Uefa hakt op 7 december de knoop door.

Bron: madeinvlaamsbrabant

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress