Nieuwe logistieke activiteit op Antwerp East Port

Groep Heylen is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Grobbendonk. Het grootste deel is inmiddels verhuurd aan een logistiekedienstverlener.

Op de terreinen van Antwerp East Port in Grobbendonk komt tegen november dit jaar een nieuw logistiek gebouw van 50.000 m² . Daarvan is onlangs 40.000 m² verhuurd aan een logistiekedienstverlener die het zal exploiteren als Europees distributiecentrum voor een internationaal bedrijf, waarvan de naam vertrouwelijk is. Het distributiecomplex zal op termijn werk verschaffen aan zo’n 200 mensen. In het hoogseizoen kan dat oplopen tot 500 mensen.

Volgens David Batens, business development director bij Groep Heylen, bevestigt die transactie dat de logistieke activiteit in Vlaanderen nog een toekomst heeft. “Als een grote internationale speler zijn Europese logistieke hart in Grobbendonk vestigt, dan spreekt dat vertrouwen uit”, stelt hij.

Ignace Casteleyn van JLL, de vastgoedadviseur die de deal begeleidde, wijst op het belang van de ligging van de site: “Het was van aan het begin duidelijk dat de ligging langs het Albertkanaal met een directe toegang tot de containerterminal een belangrijk element was voor de keuze van de locatie.”

Na die nieuwe fase in de uitbouw van Antwerp East zal meer dan de helft van de beschikbare 115.000 m² in gebruik zijn. Eerder werd er al 36.000 m² ingericht voorSumitomo en Bleckmann, twee grote logistieke operatoren. Ook voor de resterende oppervlakte lopen gesprekken met potentiële gebruikers.

Bron: Trends

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress