Mechelse brandweerkazerne krijgt eerste steen

Mechelse brandweerkazerne krijgt eerste steen

Naast de Nekkerhal werd woensdag de officiële eerste steen gelegd van de nieuwe Mechelse brandweerkazerne De Nekker. Willemen bouwt het project in samenwerking met Van Roey en Democo.

De nieuwe kazerne wordt gebouwd op een terrein van 18.000 m². De nieuwbouw zal niet enkel de brandweer huisvesten. Alle administratieve diensten van de brandweerzone Rivierenland krijgen er onderdak, net als de brandweerpost voor Mechelen, Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver en de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen, met het stadsmagazijn.

De brandweerkazerne omvat een kantoorgebouw met vijf bouwlagen en een voertuigenhal die volledig overspannen is, dus zonder palen of stutten die het snel uitrukken zouden belemmeren. Bovenop de voertuigenhal komen een fitnessruimte en een sporthal. Daarnaast houdt het ontwerp van het Antwerpse architectenbureau HUB Architecture ook ateliers, een oefentoren en een oefenterrein in.

“Het gebouw zal 310 medewerkers (130 voor de brandweer en 180 voor de uitvoeringsdiensten) huisvesten”, aldus Mechels burgemeester Bart Somers die de symbolische eerste steen legde en daarna met een brandweerspuit de funderingen natspoot. Als alles loopt zoals gepland, worden de nieuwe gebouwen in gebruik genomen in de zomer van 2019.

Bron: Willemen

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress