Lommel blaast binnenstad nieuw leven in

Lommel blaast binnenstad nieuw leven in
Eind 2015 startte de stad Lommel een groot renovatieproject voor zijn stadscentrum. Als objectief stelde men de heropleving van het stadscentrum door de openbare ruimte volledig her in te richten. Welzijn in deze leefomgeving en kwaliteit van de infrastructuur zijn de sleutelwoorden. De verlichting speelt een belangrijke rol in de renovatie. Licht draagt ’s nachts bij tot een gezellige warme sfeer. Overdag mogen de toestellen en palen het beeld van de ruimte niet domineren. De hedendaagse vormgeving van de YOA van Schréder, in combinatie met zeer performante lichttechniek charmeerde de stadsverantwoordelijken. Dankzij de talrijke bevestigingsmogelijkheden van het toestel, kan men eveneens eenzelfde vormgeving toepassen in diverse zones van het project. Het ontwerp is van TV BUUR – SWECO (Grontmij).

De visie van dit ontwerp was een autoluw stadscentrum en het aanbieden van comfort en welzijn voor de voetgangers en fietsers. Het Kerkplein, welke de belangrijkste toegangspoort is tot het stadscentrum, kreeg speciale aandacht om het openbaar vervoer en fietsgebruik te bevorderen. De Kerkstraat, belangrijkste winkelstraat van de stad, leeft nu op als winkelerf waar men kan ronddwalen en boodschappen doen in alle veiligheid.

Lees het hele artikel op: architectura.be

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress