Knalprestatie van 500 grootste bedrijven in Limburg

Knalprestatie van 500 grootste bedrijven in Limburg
Als het goed gaat met de grote jongens, gaat het goed met iedereen… Uit de cijfers van VKW Top 500 (bedrijfsresultaten van 2016) blijkt dat de grootste bedrijven een forse stijging laten noteren van zowel omzet (+4,12%), tewerkstelling (+4,28%) als rendabiliteit. Amper 12% uit de Top 500 maakte verlies, het laagste cijfer in 10 jaar. Om in de cijferbijbel te geraken moet de omzet nu al meer dan 12 miljoen euro bedragen.

Kersvers VKW-voorzitter Marc Meylaers interpreteert: “De Limburgse bedrijven zijn al een aantal jaren flink aan het groeien en ook in 2016 is de groei overduidelijk. In de vorige Top 500 bleek al dat de bijkomende tewerkstelling het verlies aan banen bij Ford Genk quasi compenseerde. Wel, in 2016 zijn daar nog eens 3.368 extra jobs bijgekomen, alleen al bij de 500 grootste bedrijven.”

Meylaers is blij met de positieve cashflow en de toename van het eigen vermogen. “Een betere rendabiliteit is belangrijk met het oog op continuïteit en toekomstige investeringen.”

Toch is er nog enige bezorgdheid. “We vrezen vooral dat de Limburgse arbeidsmarkt het verschroeiende tempo niet zal aankunnen en de groei in 2017 en 2018 niet zal kunnen voeden. Het zou jammer zijn dat hierdoor een rem op de positieve ontwikkeling wordt gezet.”

Conclusie van VKW Limburg is dat we nog niet mogen spreken van een economisch ‘grand cru’-jaar. “Best laten we dit mooie resultaat nog enkele jaren rijpen vooraleer euforisch te worden”, besluit Marc Meylaers voorzichtig.

Bron: madeinlimburg

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress