Immobel geeft startschot voor Infinity-project

Immobel Luxemburg is begonnen met de funderings- en bouwwerken van het iconische Infinity-project aan de toegang van Kirchberg, vlakbij de Europese wijk in Luxemburg. De algemene aannemer is de tijdelijke vereniging Galère  – BAM Lux – Cegelec, die zal instaan voor de ruwbouw, de speciale technieken en de afwerking. De woontoren Infinity werd ontworpen door architect Bernardo Fort-Brescia van Arquitectonica uit Miami, in samenwerking met het Luxemburgse kantoor M3 Architectes. De gevels worden uitgevoerd door de tijdelijke vereniging Kyotec Luxembourg sa – AZA SpA.

De werken, die de ingang van de Kirchberg in een nieuw kleedje moeten steken, zijn deze maand begonnen. Het kantoorgebouw zal worden opgeleverd tussen september en oktober 2019. De winkelgalerij zal voltooid zijn tegen eind september 2019 met het oog op de opening vanaf eind 2019. De bouwwerken aan de woontoren zullen in december beginnen en moeten klaar zijn in de eerste helft van 2020.

Het 104 m hoge complex met drie volumes heeft een totale oppervlakte van 33.300 m², biedt plaats aan 150 luxeappartementen en 6.800 m² kantoorruimte en rust op een sokkel van 6.500 m² handelsruimte. Een plein van 1.950 m² en 150 ondergrondse parkeerplaatsen vervolledigt het project.

Naast de kantoren, die plaats zullen bieden aan de nieuwe kantoren van Allen & Overy, zal de winkelgalerij die wordt opgetrokken rond 1.950 m² openbare ruimte bestaan uit 6.500 m² winkels en andere voorzieningen, zoals cafés en restaurants, een fitnesszaal, een stomerij, een supermarkt en nog andere ruimtes en buurtdiensten om in te spelen op het dagelijkse leven van de wijk.

Immobel geeft startschot voor Infinity-project

Ten slotte zal het project het eerste hoge woongebouw in Luxemburg bevatten. Met zijn hoogte van 104 m biedt de toren, uitgerust met alle voorzieningen, plaats aan 150 appartementen met een spectaculair uitzicht over de stad.

“Er zullen drie torenkranen ingezet worden om dit project uit te voeren. Op een grondoppervlakte van zowat 7.950 m² (exclusief buiteninrichtingen) zullen we 4.300 strekkende meter kolommen moeten optrekken die de 30.000 ton van de toren zelf kunnen dragen. Gelegen op een perceel van 10.702 m² op het kruispunt van de rue du Fort Niedergrünewald en de Avenue JF Kennedy zullen de werken 24.400 m² glazen gevels omvatten. Na drie jaar studies en zeven maanden grondwerken zullen liefst 20.000 m³ beton, 2.500 ton staal en ongeveer 700.000 werkuren nodig zijn voor de realisatie van het project”, luidt het.

Immobel geeft startschot voor Infinity-project

“De ideale stad is gebaseerd op duidelijk omschreven componenten: bereikbaarheid, gezelligheid, nabijheid en onderling verbonden winkels, diensten, vrije tijd en cultuur met tertiaire en residentiële polen. Wij willen evenwichtige en aantrekkelijke concepten ontwikkelen die banden en emoties tot stand brengen. Het Infinity-project is hier een perfecte illustratie van”, zegt Olivier Bastin, ceo van Immobel Luxemburg.

De vennootschappen Galère en BAM Lux maken deel uit van de Groupe Royal BAM, die met een jaarlijkse omzet van ongeveer 7 miljard € tot de grootste bouwgroepen in Europa behoort. BAM is aanwezig in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Luxemburg, telt bijna 19.500 medewerkers en oefent tevens activiteiten uit in Denemarken, Zwitserland en in andere landen over de hele wereld.

Bron: bouwkroniek

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress